La Liga’ya ‘Damat’ gidiyor

D’S Damat, İspanya La Liga takımlarından Deportivo Alaves ile giyim sponsorluğu anlaşması imzaladı. Firmanın yakında Baskonia, Fiorentina ve M. United ile de sponsorluğa imza atması bekleniyor.

EKONOMİ SERVİSİ

Arka Holding’in başarısı dünyanın en iyi futbol ligi olarak bilinen İspanya’daki La Liga’ya uzandı. Orka Holding markası D’S Damat, dünyaca ünlü futbol kulüpleri ile gerçekleştirdiği giyim sponsorluğu anlaşmalarına La Liga takımlarından Deportivo Alaves’i de ekledi. Gerçekleşen anlaşma ile Deportivo Alaves’in Real Madrid, Barcelona ve Atletico Madrid gibi dünya devi takımlarla kendi sahasında yapacağı tüm maçlarda saha içi reklam panoları, yedek kulübesi ve tribünler D’S Damat logoları ile donatılacak. D’S Damat, daha önce de Romanya’nın Dinamo Bükreş, Rusya’nın Spartak Moskova futbol kulüpleri ve Makedonya Milli Takımı ile giyim sponsorluğu anlaşması imzalamıştı. Anlaşmaya göre D’S Damat, 2016-2017 sezonunda Deportivo Alaves için takım elbise, mont ve tişörtten oluşan kış ve yaz koleksiyonları hazırlayacak. D’S Damat, İspanya’nın La Liga takımlarından Deportivo Alaves ile  gerçekleştirdiği bu sponsorluk ataklarıyla markanın uluslararası arenada bilinirliğini artırmayı hedefliyor. 

İspanya’da düzenlenen imza törenine Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ve Deportivo Alaves Futbol Kulübü Sponsorluklardan Sorumlu Direktör Pablo Ortiz Donaire katıldı. Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, D’S Damat’ın artık bölgesel olmaktan çıkarak adım adım küresel bir markaya dönüştüğünün altını çizdi. Orakçıoğlu, “Sporu ve sporcuyu destekleyen bir anlayışla atılan imza, aynı zamanda markamızın İspanya’da bilinirliğini artıracak” diye konuştu. Süleyman Orakçıoğlu, çeyrek asrı aşan birikimle bu yıl yurt dışında atak yaptıkları bir dönem yaşadıklarının altını çizerek “Bu atak bize markalı ihracatta yüzde 70 ila 80 büyüme getirdi. Deportivo Alaves sponsorluğunun bu başarımıza, İspanya başta olmak üzere Avrupa’dan ABD’ye, Orta Doğu’dan Uzak Doğu’ya her bölgede ivme katacağına inanıyoruz” dedi. Orakçıoğlu, Orka Holding markaları ile yıl sonunda yurt dışında 100 mağazaya ulaşacaklarını sözlerine ekledi.

D’S Damat yetkililerinden alınan bilgiye göre, 50 kişilik futbolcu ve teknik kadronun giydirileceği Deportivo Alaves ile 2016-2017 sezonu için imzalanan giyim sponsorluğu anlaşması, 2017-2018 sezonunda da devam edecek. Orka Holding’in İspanya’daki sponsorluk anlaşmaları Alaves ile sınırlı değil. Liga ACB, Euroleague’de oynayan Avrupa ve İspanya’nın en önemli basketbol takımlarından Saski Baskonia ile de bir sponsorluk anlaşmasının imzalanması bekleniyor.

2016’DA 500 MİLYON TL CİRO

Orka Holding bu yılı yüzde 15 büyüme, 500 milyon TL ciro ve 35 milyon dolar markalı ihracat ile kapatma hedefi taşıyor. Yıl sonunda ayrıca yurt dışında 100 mağazaya ulaşılacak. Yurt içinde halen 200 mağazası var. 2017 yılında ise büyüme hedefi yüzde 25. Ayrıca yurt dışı mağaza sayısı 150’ye, yurt içi mağaza sayısı da 220’ye çıkarılacak ve toplam sayı 370 olacak. Ciro hedefi 600 milyon TL, ihracat hedefi de 50 milyon dolar.

YURT DIŞINDA BÜYÜYOR

2015’te yurtdışında 50 mağazası olan holdingin bu yılın sonunda bu rakamı 100’e çıkaracağını ifade eden Süleyman Orakçıoğlu, “Yurtiçinde ise 180 olan mağaza sayımızı 200’e çıkaracağız. Yurtdışında büyümeye odaklanmış durumdayız. Romanya’da pazar lideriyiz. Rusya’daki yatırımlarımıza yaşanan sorunlara rağmen ara vermedik. İlişkilerin iyileşmesi ile askıda olan tüm projeler gündeme gelmeye başladı. Dünyada çıkış trendindeki 4 mağaza arasında kabul ediliyoruz. Kalite, tasarım ve ulaşılabilir fiyat ile dünya piyasasında İtalyan ve İspanyol markaların arasındaki boşluğu dolduruyoruz” ifadelerini kullandı.

SIRADA FIORENTINA VE M. UNITED SPONSORLUKLARI VAR

Orka Holding bünyesindeki D’S Damat, ilerleyen süreçte spor camiasında gerçekleştirdiği sponsorluklarla adını uluslararası arenada duyurmayı amaçlıyor. İspanya’da yapılan anlaşmaların yanı sıra İtalya’da ACF Fiorentina ve İngiltere’de Manchester United ile yakın zamanda sponsorluk sözleşmelerinin imzalanması bekleniyor. Firma yetkilileri bu anlaşmalardan ACF Fiorentina ile görüşmelerin daha sıcak olduğunu kaydetti. Öte yandan İspanya’da Alaves ile gerçekleşen sponsorluk anlaşmasının ardından başkent Madrid’de de bir D’S Damat mağazası açılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Artık İngiltere Premier Lig Dsmart'tan izlenecek!
Avrupa liglerini hangi kanallar yayınlayacak?

Ekonomi Haberleri