Kuzey Irak'taki PKK hedefleri yeniden vuruldu

Kuzey Irak'taki PKK hedefleri Türk savaş uçakları tarafından yeniden vuruldu. 20.30'da başlayan hava operasyonu 21.55'te sona erdi. Savaş uçakları örgütün Hakurk Kampı'na operasyon düzenledi.

Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığından kalkan uçaklar, yurti çi ve yurt dışındaki hedefleri vurdu.

Operasyon kapsamında Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığından ilk uçak saat 19.41'de havalanırken, son uçak üsse saat 23.33'te döndü.

Toplam 9 sorti yapan uçaklar, yurt içi ve yurt dışındaki hedefleri vurdu.

F-16'ların Hakurk'taki PKK kamplarını vurduğu öğrenildi.

Operasyonun en önemli hedefi, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinin karşı tarafında bulunan Kuzey Irak’ın Hakurk bölgesindeki kamplardı.

En stratejek kamp vuruldu

İlk iki operasyonda Kuzey Irak sınır hattındaki tüm PKK kampları vurulurken Hakurk'a bombardıman yapılmamıştı. PKK'nın hem eğitim hem de lojistik üs olarak kullandığı Hakurk kampı, Türk jetleri tarafından yerle bir edildi.

Operasyonun öncekilere göre küçük çaplı ve noktasal olduğu ifade edildi.

Dördüncü dalga operasyonu yine Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü’nde konuşlu “Pars” çağrı kodlu 181. Filo’ya bağlı F-16’lar gerçekleştirdi. Geçen cuma günü başlayıp, cumartesi günü öğleden sonraya kadar süren operasyona 75 savaş uçağı katılırken, bu akşamki harekata katılım sayısı daha az oldu.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre bu akşam saat 20.00’ye doğru başlayan operasyona 10 kadar F-16 katıldı. Uçaklar önce Şemdinli’nin karşısında bulunan Hakurk’taki PKK kamplarını vurdu. Uçakların daha sonraki hedefleri Haftanin’deki kamplar oldu. Operasyonlarda PKK’ya ait çok sayıda sığınağın yerle bir edildiği ve örgüte ağır zayiat verildiği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Koalisyon uçakları IŞİD'e ait 33 bölgeyi vurdu
Kandil bombalandı, Müslim, Esed'e selam gönderdi
Başbakanlık'tan IŞİD'e operasyon açıklaması

Güncel Haberleri