Kurtulmuş: PYD muhalefetin içinde olmamalı

Bakanlar Kurulu'nun olağan toplantısının ardından konuşan hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş Cenevre Görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulunuyor.

Bakanlar Kurulu'nun olağan toplantısının ardından Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu. 

Cenevre Görüşmeleri

"Suriye'de rejim ve DAEŞ'in de işbiliğiyle Türkmenlere karşı saldırılar devam ediyor. Türkmen kardeşlerimizin yalnız olmadığını ifade etmek istiyorum. Her türlü gelişmeyi yakından takip ediyoruz."

Rusya Türkmenlere saldırıyor

"Malesef  5 yıldır devam eden Suriye'deki bu kirli savaş, zaman zaman tarafların rakipmiş gibi görünen grupların birbirlerine nasıl destek olduğunu ortaya koymuştur. Rusya'nın Türkmenlere saldırısı DAEŞ'le mücadele bahanesiyle yapılmıştır, çok az saldırısını DAEŞ'e karşı yapmıştır. DAEŞ rejimle muhalif olduğunu iddia etmekte ama sahada fiilen rejimle işbirliği içindedir. O yüzden bir masada iki taraf olmalıdır, muhalefet olmalıdır."

PYD muhalefette yer alamaz

"PYD ile rejim, rejimle DAEŞ'in işbirliği yaptığı herhalde gizli kapaklı değildir. Bir tarafta rejim güçleri ve işbirlikçileri diğer tarafta da muhalefet yer almalıdır. Dolayısıyla PYD ya da DAEŞ'in yer almasına kimse razı olmaz. 5 yıldır Suriye'nin gaddar ve barbar saldırılarına direnen ulusal muhalefet buna karşı çıkar" PKK'nın kırmızı kitaptan çıkarıldığı iddialarını da yanıtlayan Kurtulmuş,  bu dedikoduların külliyen yalan ve kasıtlı olduğunu ifade etti. 

Öğrenciler için telafi süreci başladı

Okula gidemeyen öğrencilerin bugünden başlayarak 5 Şubat'a kadar telafi eğitimi yapılması için çalışma başlamıştır. Her bir öğrencinin velisinden izin alınmıştır. Öğretmenlerimize, bu zor dönemde öğrencilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz. Ayrıca hem öğrenci hem de öğretmenlerimiz için psikolojik danışma dersleri gibi imkanlar sunulacaktır.

"PKK'nın terör eylemleri hiç yokmuş gibi"

Akademisyenlerin metni tamamen okumadığı düşünülebilir. Herhangi bir insaf sahibi birisinin terörle mücadele sırasında ortaya çıkan görüntüleri bu şekilde yorumlalaması gerekir. Okulların yakılması, hendek kazılması, karne dağıtımında bomba atılması, bunlar sanki hiç yokmuş gibi böyle bir bildiri anlaşılabilir değildir. Herkes görüşünü ifade edebilir, ama taraflı olduğu kadar bu bildiri yanıltıcıdır.

"İhtiyaçtan dolayı Başika'dayız"

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye Başika'da bulunan Askeri varlığı ile de sorulara yanıt verdi. Türkiye'nin Başika'ya tesadüfen gitmediğini dile getiren Kurtulmuş, "Uluslararası ihtiyaçlar kapsamında Musul ulusal muhafızlarının eğitimi için oradayız" şeklinde konuştu. Bu durumun ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden tarafında  da bilindiğini belirtti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Silopi'de hücre evlerine operasyonla önemli sonuçlar alındı
'PYD Cenevre görüşmelerine davet edildi' iddiası

Güncel Haberleri