SALİHA SULTAN
İlk romanı ‘Akşamlar Artık Serin’ ile dikkatleri çeken yazar Bilgehan Uçak’ın ikinci romanı ‘Biraz Ses Olsun’ yeni yılın ilk günlerinde Everest Yayınları tarafından okura sunuldu. Yeni anlatısında yanlış bir hayata mahkûm oluşunun ağır kederiyle kendini ve yakınlarını yalnız bırakarak baş etmeye çalışan Nurhan Bey’in üç kuşağa uzanan hikâyesini ele alan yazar, aile, aidiyet ve bağlılık gibi kavramları sorguluyor. Ömrünün son günlerinde yalnızlığının sesini televizyonun sesini açarak gidermeye çalışan Nurhan Bey’in yaşamı, okurunu bir arada yaşayan ama birbirine ulaşamayan insanoğlunun hikayesiyle yüzleştiriyor.
230 Sayfa-25 TL
YAZARIN KAHRAMANINI ŞEFKATLE SARMALADIĞI ÖYKÜLER
168 Sayfa-25 TL
Çocuk kitaplarıyla tanınan Şermin Yaşar’ın Doğan Kitap’tan çıkan yeni kitabı ‘Kalk Yerine Yat’ 12 öyküden oluşuyor. Okuyucusunun etrafında görebileceği sıradan insanların öykülerini kaleme alan yazar, az gelirli, yaşam mücadelesi veren, çoğunlukla kendi yalnızlığında yaşayan bu insanların hikayeleri üzerinden aynı zamanda hüzünlü bir sohbet ediyor okurlarıyla. Öykülerindeki kahramanlarının derdini aynı zamanda şefkatli bir dost edasında kaleme alan yazar, her iç döküşün sonunda sevgiyle sarmalıyor ve huzurlu bir uykuya uğurluyor onları.
İNSAN RUHUNUN KARANLIK BÖLGELERİNE ATILAN BİR ÇENTİK
224 Sayfa-21 TL
Ömer F. Oyal’ın ‘Bahara Bir Hediye’ romanı Yapı Kredi Yayınları tarafından okuyucusuna sunuldu. Maveraünnehir’den Karaorman’a Sayan Dağları’ndan Sina Çölü’ne uzanan bir coğrafyada Buhara’dan İstanbul asitanelerine, Japon mabetlerine, Ortadoğu peygamber anlatılarından 20. yüzyılın büyük kavgalarına uzanan bir coğrafya ve kültür atlasında her romanında okuru şaşırtan bir dünya kuran Oyal son romanında ruhun karanlık bölgelerine çentik atıyor. Roman, saplantının ilmek ilmek işlendiği, sıra dışı bir aşkı anlatan sürükleyici bir takıntı kitabı.
AVRUPA’YI DEĞİŞTİREN SAVAŞ İLK KEZ TÜRKÇEDE
392 Sayfa-80 TL
VakıfBank Kültür Yayınları, İngiltere’nin saygın tarihçilerinden David Green’in ‘Yüz Yıl Savaşları: Bir Halk Tarihi’ başlıklı eserini Prof. Dr. Mete Tunçay’ın çevirisiyle Türkçeye aktardı. 14’üncü yüzyılın başından İstanbul’u fethedildiği 1453 yılına kadar bir asırdan fazla süren Yüz Yıl Savaşları, erken modern Avrupa tarihinin siyasi ve toplumsal temellerinin nasıl atıldığını anlatıyor. Green eserinde bu savaşların özellikle İngiltere ve Fransa halklarını nasıl değiştirdiğini aktarıyor. Kronoloji, soyağaçları ve haritalarla da desteklenen kitap, ‘Şövalyeler ve Soylular’, ‘Köylülük’, ‘Kilise ve Ruhbanlar’, ‘Barış Yapmak’, ‘Kralların Deliliği’, ‘Askerler’, ‘İşgal’, ‘Kadınlar ve Savaş’, ‘Savaş Esirleri’ ve ‘Ulusal Kimlikler’ başlıklarından oluşuyor.