Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın’ın hayatı film oluyor! Başrolü ise o oyuncu canlandıracak…

Batman’da 2017 senesinde PKK terör örgütü tarafından şehit edilen Aybüke öğretmenin hayatı beyaz perdeye taşınıyor. Projenin genel hatları yavaş yavaş belli olurken Aybüke öğretmene hayat verecek oyuncu ise belli oldu! İşte filmin detayları…

Batman’da öğretmenlik yapan ve Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık’ın aracına düzenlenen saldırı esnasında teröristlerin kurşunu ile yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden Aybüke öğretmen, ismi unutulmayan şehitler arasında yer alıyor.

Her yıl aynı gün anılan Aybüke öğretmenin hayatı ise beyaz perdeye taşınacak. Filmde yer alacak oyuncular belli olurken filmin vizyon tarihi ise merak konusu oldu.

AYBÜKE ÖĞRETMENİ O OYUNCU CANLANDIRACAK

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın aktardığı bilgilere göre Aybüke öğretmenin hayatı, Bee yapım ve TRT ortaklığı ile beyaz perdeye taşınacak. Uzun süren cast çalışması sonrasında verilen karara göre Aybüke öğretmene oyuncu Nihayet Şahin hayat verecek. Öte yandan şehit öğretmenin çocukluğunu Zeynep Erişir canlandıracak.

YAKIN ZAMANDA İZLEYİCİ KARŞISINA ÇIKACAK

Filmin yönetmen koltuğunda Murat Onbul otururken, senaryoyu ise Ozan Bodur ve Uğur Kılıç kaleme alıyor. Filmin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde izleyici karşısına çıkması bekleniyor.

ACILI BABAYI İSE BAŞARILI OYUNCU CANLANDIRACAK

Şehit Aybüke öğretmenin acılı babasını ise başarılı oyuncu Caner Kurtaran oynayacak. Öte yandan filmde yer alacak diğer oyuncular ve karakterler ise şu şekilde olacak:

"Ragıp Baba"yı Turgay Tanülkü, "Kaymakam"ı Engin Hepileri, "Fırıncı Numan"ı Necip Karakaya, "Civan"ı Doğukan Çevik, "Bedri"yi Musab Doğan, "Seher"i Zeliha Kendirci, "Mithat"ı Mustafa Keser, "Gülistan"ı Buse Pehlivan, "Erdal"ı Onur Yenidünya, "İzzet"i Ercüment Çırak, "Tuğçe"yi Gizem Arıkan, "Buket"i Gülşah Yavuz, "Veysel"i Uluç Avcı, "Yücel"i Murat Han ise "Dilan"ı Aslıhan Kapanşahin

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Kültür Sanat Haberleri