Kripto bağış tamam sıra Los Angeles’da

Ahbap Derneği’nin depremin hemen ardından açtığı kripto bağış cüzdanında dijital dünyadan 100 milyon lira yardım toplandı. Kampanyaya destek veren isimler arasında bulunan, Türkiye’de dijital sanatın önde gelen isimlerinden Refik Anadol şimdi de 18 Şubat’ta Los Angeles’da bağış toplayacak. Sanatçı, Jeffrey Deitch Galerisi’nde açılacak kişisel sergisindeki destekleri deprem bölgesinde yaşayan 100 sanat öğrencisine aktaracak.

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Ahbap Derneği öncülüğünde açılan, dijital sanat dünyasından Refik Anadol, Murat Pak, Tarık Tolunay gibi sanatçıların da destek verdiği kripto bağış cüzdanında 100 milyona yakın yardım toplandı. Cüzdanda toplanan bağış, Web3 Teknolojileri Derneği tarafından Ahbap’ın BTC Türk üzerindeki resmi bağış hesabına aktarılmaya başlandı. Sanatçı Anadol’un paylaştığı bilgilerde, cüzdanda dün itibariyle 4 milyon 853 bin 776 dolar bağış toplandığı görüldü.

100 SANAT ÖĞRENCİSİNE DE DESTEK VERECEK

Öte yandan, 6 Şubat’ta başlatılan kripto bağış kampanyasına büyük destek veren sanatçı Anadol, deprem bölgesindeki sanat öğrencileri için de bir proje başlattı. Deprem bölgesindeki 100 öğrencinin eğitim masraflarını karşılamayı hedefleyen sanatçı bu projesine 18 Şubat’ta Los Angelas’ta açılacak sergisinden de destek geldiğini duyurdu. Sanatçı, sergisini sosyal medya hesabından önceki gün yaptığı paylaşımda “Sevgili dostlar, bildiğiniz gibi tüm dikkatim ve kalbim Türkiye ve Suriye’de meydana gelen deprem felaketi üzerindeydi. Diğer yaşam sorumluluklarına biraz geri dönelim; Jeffrey Deitch Gallery’deki sergimiz 18 Şubat’ta Los Angeles’ta halka açılıyor! Umarım yakında görüşürüz” ifadeleriyle duyurdu. Ardından, Los Angeles’taki sergi açılışında 100 öğrenci projesi için bağış toplanacağını açıkladı.

GRAMMY BAŞARISINA SEVİNEMEMİŞTİ

Dijital çalışmalarıyla bütün dünyada tanınan Anadol depremin yarattığı yıkımın ardından hızla harekete geçen sanatçılar arasında. Depremin meydana geldiği gün gerçekleşen 65. Grammy Ödülleri’nde Makine Halüsinasyonları-Uzay ve Doğa NFT serisi çizimleri yayınlanan sanatçı bu başarısı ile övünmek yerine, depremin yaralarını sarmak için harekete geçerek takdir topladı. Sanatçının 10 Şubat’ta Hollanda’nın önde gelen sanat kurumlarından Arken’de de sergisi açıldı. Deprem nedeniyle 27 Ağustos’a kadar sürecek sergisinin açılışına katılamayan sanatçıya açılışta jest yapan Hollandalılar, depremzedeler için bir dakikalık saygı duruşunun yanı sıra, 1 milyon liranın üzerinde de bağış topladı.

SERGİ 29 NİSAN’A KADAR GÖRÜLECEK

Dijital sanat çalışmalarıyla dünya çapında beğeni toplayan Anadol’un Los Angeles’taki ilk büyük kişisel sergisi ‘Yaşayan Tablolar’ 18 Şubat’ta Jeffrey Deitch Galerisi’nde açılacak. Sanatçının yağlı boya veya akrilik yerine verilerden yapılmış fırça darbeleriyle zengin, dinamik dijital tuvallerin yer aldığı sergi galeride LED ekranlarda ziyaretçilerle buluşacak. Sergide sanatçının ayrıca dünyayı dolaşan ve 2 milyondan fazla kişi tarafından deneyimlenen ikonik Infinity Room’u da yer alacak. Anadol’un sergisi galeride 29 Nisan’a kadar görülebilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Kültür Sanat Haberleri