Fatih yeni sezona dört nala giriyor

Türk sanatının ve özgün baskı tekniğinin usta ismi Süleyman Saim Tekcan’ın ‘At’Nağme’ sergisi ile açıyor. Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, sanatçının sanat dünyasına bıraktığı bu imzayı iki ayrı mekanda bir bütünün parçaları olarak sanatseverlere sunacaklarını belirtti.

Fatih Belediyesi yeni sezonu çağdaş Türk sanatının ve özgün baskı tekniğinin usta ismi Süleyman Saim Tekcan’ın ‘At’Nağme’ sergisi ile açıyor. 24 Eylül’de Fatih Belediyesi Kadırga Sanat Galerileri ve Yedikule Hisarı’nda sergilenmeye başlayacak sergide Tekcan’ın at figürünü hat sanatının kaligrafik düzeni ve estetiği ile birleştirdiği eserleri yer alacak.

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, sanatçının sanat dünyasına bıraktığı bu imzayı iki ayrı mekanda bir bütünün parçaları olarak sanatseverlere sunacaklarını belirtti. Serginin Kadırga Sanat Galerileri’ndeki ayağı galerinin Matrakçı Nasuh, Şeker Ahmet Paşa ve Hoca Ali Rıza salonlarında sanatseverlerle buluşacak.

Tekcan ve birçok sanatçının üzerinde çalıştığı ‘At’Nağme’ adı verilen el yapımı kitabı merkezine alacak olan sergide sanatçının el yapımı kitabıyla birlikte yağlı boya tabloları ve gravür baskı tekniğiyle yapılmış eserleri görülebilecek. Tekcan’ın ‘at’ heykelleri ise Fatih Sultan Mehmet Han’ın kıymetli miraslarından olan İstanbul kara surlarının tam ortasında Yedikule Hisarı’nda sergilenecek.

Burada sanatçının mermer tozu, mermer el yontusu, Küfeki taşı el yontusu ve Bronz malzemeler kullanılarak yapılmış onu aşkın eseri görülebilecek. Eşzamanlı açılacak sergiler 24 Aralık tarihine kadar devam edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Kültür Sanat Haberleri