Kulak çınlaması neden olur? Kulak çınlaması nasıl geçer?

Kulak çınlaması, herkesin başına gelebilen geçici bir durumdur. Kulak çınlaması, vitamin eksikliği, aşırı kafein alımı, stres ya da sigaradan kaynaklanabilir. Yapacağınız basit yöntemlerle bu rahatsızlıktan kurtulmak mümkün. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Kulak çınlaması, hemen hemen herkeste görülebilen bir rahatsızlıktır. Genellikle ciddiye alınmayan bu durum, yaş ilerledikçe daha sık görülür. Kulak çınlaması, yüksek sese ve bazı travmalara bağlı olabilir. Peki bu rahatsızlığın belirtileri nelerdir? İşte tüm bilgiler…

NEDENLERİ

Yükses ses: Uzun süre yüksek sesli bir ortamda bulunmak kulak çınlamasına neden olmaktadır. Yüksek sesin neden olduğu kulak çınlaması bazı durumlarda kalıcı olabilir.

Yaşlılık: İlerleyen yaşlarda işitme duyularının azalmasıyla birlikte kulaklarda çınlama olmaya başlar.

Kulak kiri: Kulağın çok fazla kirlenmesi kulakta tahrişe ve işitme kaybına neden olmaktadır. Böylece kulakta çınlama oluşur

Kulak kemiği: Genetik kaynaklı olan orta kulaktaki kemiklerin sertleşmesi, kişide kulak çınlaması yapar.

Meniere hastalığı: İç kulak tansiyonu olarak da bilinen bu hastalık, kulak çınlamasına neden olmaktadır. Bu hastalık genellikle ileri yaşlarda görülür.

Eklem bozuklukları: Kulakların önünde, çene kemiği ile kafatasının birleştiği yerde oluşan eklem bozuklukları, kulaklarda çınlamaya neden olmaktadır.

Darbe: Baş ve boyun darbeleri kulakta çınlamaya neden olmaktadır. Travma sonucu yaşanan bu çınlama için doktora gidilmesi gerekir.

Beyin tümörü: Beyin tümörünün belirtilerinden biri de kulak çınlamasıdır. Tümör basınç göstererek, kulakta çınlamaya neden olur.

Ateroskleroz: İlerleyen yaşlarda orta ve iç kulağa yakın olan damarlar esneme yeteneklerini kaybederler. Böylece kan akışı daha güçlü hale gelir ve kulağınızın vuruşları algılaması kolaylaşır.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NASIL GEÇER?

Yüksek sesli müzik dinlemekten kaçının.
Uykusuzluk ve yorgunluk, kulakta çınlama yapabilir.
Kulak pamuğu, kulağınızı tahriş edebilir. Kullanmaktan kaçının.
Alkolden uzak durun. Kafein kullanımınızı sınırlandırın. İç kulakta kan damarlarını genişleten alkol, kulakta çınlamaya neden olacaktır.
Stresten uzak durun. Stres, kulak çınlamasına neden olur.
B vitamini eksikliği, kulak çınlamasına neden olabilir.
Kan dolaşımınızın düzenlenmesi için gün içerisinde mutlaka egzersiz yapın.
Tansiyon ve kolesterol sevinize dikkat edin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kulak tıkanıklığı neden olur? Kulak tıkanıklığı nasıl geçer?
Kepek nasıl geçer? Kepeğe ne iyi gelir?
Şeker hastalığına ne iyi gelir? Şeker hastalığı belirtileri

Hayat Haberleri