KPSS tercihi nasıl yapılır 2016, KPSS tercih robotu | Nereden işlem yapılır? ais.osym.gov.tr

KPSS 2016 tercih işlemleri nasıl yapılır? Milyonlarca aday KPSS tercih tarihinin ilan edilmesinden sonra bu sorunun cevabını merak ediyor. ais.osym.gov.tr adresinden yapılacak tercih işlemleri ile ilgili tüm detayları haberimizden bulabilirsiniz. Lisans, Önlisans ve Lise sınavlarına ait tercih kılavuzu yayınlandı. 21 Aralık - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek işlemlerde nelere dikkat edilir, eğitim bilgileri değişenlerin neler yapması gerekir? KPSS tercih robotu yönlendirmesi ve diğer tüm detaylar burada.

KPSS tercih dönemi tarihleri açıklandıktan sonra KPSS 2016 tercih kılavuzunun yayınlanması bekleniyordu. ÖSYM tercih kılavuzunu yayınladı. Şimdi milyonlarca aday , KPSS tercihi 2016 nasıl yapılır sorunun  cevabını merak ediyor. Peki, Eğitim bilgileri değişenler nasıl tercih yapacak? Ortaöğretim mezunları KPSS tercihi yaparken nelere dikkat etmeli? KPSS tercihi yaparken nelere dikkat edilmeli? KPSS tercihi nasıl yapılır? KPSS tercih ücretleri ne kadar, hangi bankaya yatırılacak? KPSS tercih dönemi ve tercih işlemlerine ilişkin bilgileri haberimizden bulabilirsiniz.

KPSS 2016 TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

KPSS sınavına girey adayların en çok merak ettiği sorulardan birisi KPSS tercihlerinin nasıl yapılacağı ve kimlerin tercih yapma hakkına sahip olduğu yönünde. Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacaktır. Bu amaçla hazırlanan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2017/1 Tercih Kılavuzunda, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonlar yer almaktadır.

KPSS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS TERCİHLERİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adayların kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, Mayıs 2016 ve Ekim 2016 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2016-KPSS Lisans ve 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARININ KPSS TERCİHLERİ 

Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır. Ancak, Danıştay 12.Daire Başkanlığının 27/06/2013 tarihli ve E:2009/5045, K:2013/5796 sayılı kararı gereğince Teknik Hizmetler ve Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri sınıflarına dâhil adayların ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolara (Tekniker, Teknisyen, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Sağlık Teknisyeni, Sağlık Teknikeri gibi kadrolara) başvurmak istedikleri takdirde, KPSS tercih işlemlerinde en üst öğrenim düzeyinden KPSS’ye girerek elde etmiş oldukları puanları ile alt öğrenim düzey(ler)indeki kadrolara başvuru yapabileceklerdir.

KPSS TERCİHİ NASIL YAPILIR?

Adaylar, tercihlerini kılavuzda yer alan kurallara göre Haziran - Temmuz 2017 tarihleri arasında, ÖSYM’nin (https://ais.osym.gov.tr) internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Tercih süresi uzatılmayacaktır. KPSS-2017/1 Tercih Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

KPSS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYIN

KPSS TERCİHİ YAPARKEN BUNLARA DİKKAT

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin, ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur (Danıştay 12. Daire Başkanlığının kararı gereğince alt öğrenim düzey(ler)indeki kadroları tercih hakkı bulunan adayların, sınava girdikleri üst öğrenim düzeyinde mezun olamasalar da, tercih ettikleri alt öğrenim düzey(ler)indeki kadroların gerektirdiği alan/programdan tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla mezun olmaları gerekmektedir.). Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirmeleri yapılmış olsa bile atamaları yapılmayacaktır. Adayların boş kadrolara ve pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.

Adayların eğitim bilgileri, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (ais.osym.gov.tr) adaya ait kayıt bilgilerinde yer almaktadır. Tercih işlemlerinde ve yerleştirmede Merkezimiz tarafından bu bilgiler kullanılacaktır. Adaylar, ais.osym.gov.tr adresinden eğitim bilgilerini kontrol ederek tercihlerini yapmalıdır. Adaylar, aynı düzeyde birden fazla ortaöğretim/ön lisans/lisans eğitim bilgisinin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kaydını sağlayabileceklerdir. Aynı öğrenim düzeyinde birden fazla diplomaya sahip adaylar, aynı anda her iki diplomalarında yazan program/alanlarına (sistemde kayıtlı bilgileri doğrultusunda) yönelik tercih yapabileceklerdir.

KPSS TERCİHLERİ EKSİK VE HATALI BİLGİ VERMEYİN

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (ais.osym.gov.tr) eğitim bilgileri eksik veya hatalı olan adaylar ile Danıştay 12.Daire Başkanlığının kararı gereğince alt öğrenim düzeyindeki kadrolardan tercih yapabilecek durumda olanlardan ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (ais.osym.gov.tr) alt öğrenim düzeyine ilişkin eğitim bilgisi yer almayanlar tercih süresi içinde (tercih süresinin son günü saat 16.00’ya kadar) resmî iş günlerinde ve resmî iş saatlerinde, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden bu bilgilerinin sisteme kaydını yaptırabileceklerdir. Bu bilgilerin sisteme işlenebilmesi için adayların, ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri ve ekte yer alan Başvuru Merkezlerine giderken mezuniyet belgelerinin onaylı bir örneğini yanlarında bulundurmaları zorunludur.

Onaylı belge görevlilerce teslim alınacaktır. (Belgenin aslı ve bir fotokopisi adayın yanında bulunmak kaydıyla fotokopi belge, aslı kontrol edilerek başvuru merkezi görevlisi tarafından teslim alınacaktır.) Adaylar 5,00 TL hizmet ücreti ödeyecektir. Tercih işlemleri için aday tarafından Merkezimize gönderilen diploma, mezuniyet belgesi vb. belgeler işleme alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır. Sadece ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri ve ekte yer alan Başvuru Merkezleri tarafından yapılacak güncellemeler KPSS tercih/yerleştirme işlemi için geçerli olacaktır.

KPSS İLE İLGİLİ SON DAKİKA HABERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

EĞİTİM BİLGİLERİ DEĞİŞENLER NASIL KPSS BAŞVURUSU YAPACAKLAR?

Eğitim bilgilerinde eksiklik/değişiklik olan adaylar tercih bildiriminden önce tercih süresi içinde olmak kaydıyla ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri ve ekte yer alan Başvuru Merkezlerinde eğitim bilgilerinin güncellenmesini sağlayacak daha sonra tercihlerini bildireceklerdir. Tercih bildirdikten sonra eğitim bilgi değişikliği yapıldığı takdirde, adayların tercih süresi içerisinde https://ais.osym.gov.tr adresinden tercih güncelleme sayfasına girerek tercihlerini yeniden bildirmeleri zorunludur. Eğitim bilgilerinde yapılmış olan değişiklikler önceki eğitim bilgisine göre yapılan tercihleri geçersiz hale getirebileceği için adaylar tarafından tercihlerin yeniden bildirilmesi işleminin mutlaka yapılması gerekmektedir.

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI KPSS TERCİHİ YAPARKEN BUNLARA DİKKAT

2016-KPSS’ye ortaöğretim düzeyinde başvuran adayların, başvurudaki ortaöğretimdeki alan/dal bilgileri, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) MEB e-okul sistemine uyumlu olabilmesi amacıyla ekte yer alan “Alan/Dal Dönüşüm Tablosu” doğrultusunda yeniden düzenlenerek başvuru ekranına yansıtılmıştır. Adayların bu bilgileri dikkatlice incelemeleri ve varsa düzeltmeleri tercih süresi içinde ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinde yaptırmaları gerekmektedir. ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri ve ekte yer alan Başvuru Merkezlerinde eğitim bilgisi ile ilgili tüm değişiklikler onaylı resmî belge ile yapılmaktadır.

Tercih süresi tamamlandıktan sonra bu bilgilerde değişiklik yapılamayacaktır. Bu değişikliklerin yapılması amacıyla Merkezimize gönderilen dilekçeler/diploma, mezuniyet vb. öğrenim belgeleri işleme alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır. MEB e-okul sisteminden elektronik ortamda ÖSYM sistemine aktarılan bilgilerde değişiklik yapılamayacaktır. Bu bilgiler ancak, MEB e-okul sisteminden değiştirildikten sonra ÖSYM kayıtlarına yansıtılabilecektir.

KPSS TERCİH ÜCRETİ NE KADAR? HANGİ BANKAYA YATIRILACAK

Adaylar tercihlerini yaptıktan sonra yerleştirme ücretini (15,00 TL) yatıracaklardır. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için ilgili tarihlerde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için Temmuz 2017 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Süresi içinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dâhil edilmeyecektir.

KPSS 2016 tercih işlemleri nasıl yapılır? Milyonlarca aday  KPSS tercih tarihinin ilan edilmesinden sonra bu sorunun cevabını merak ediyor.  ais.osym.gov.tr adresinden yapılacak tercih işlemleri ile ilgili tüm detayları haberimizden bulabilirsiniz. Lisans, Önlisans ve Lise sınavlarına ait tercih kılavuzu yayınlandı.  21 Aralık - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek işlemlerde nelere dikkat edilir, eğitim bilgileri değişenlerin neler yapması gerekir? KPSS tercih robotu yönlendirmesi ve diğer tüm detaylar burada. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

KPSS nitelik kodu nedir? Kodlar nasıl bulunur? Özel koşulları nelerdir? Nitelik kodu ile tercih yap
KPSS B Grubu kadroları neler? Nasıl yerleşilir? | KPSS Tercih İşlemleri
KPSS tercihleri ne zaman başlıyor? Ne zaman bitiyor? KPSS tercih ücreti ne kadar? | KPSS haberleri

Güncel Haberleri