Koza İpek Holding'in İngiltere'deki mal varlığı incelemeye alındı

İngiltere'de Birleşik Krallık Mali İstihbarat Birimi, Koza İpek Holding'in mal varlığı hakkında inceleme başlattı. Akın İpek ve aile bireylerinin ülkedeki bütün banka hesapları donduruldu.

Fethullah Gülen örgütüne destek veren Koza İpek Holding’in mal varlığı, İngiltere’de de incelemeye alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Gülen Grubu'na finansman desteği sağlaması nedeniyle 22 şirketine kayyum atanan Koza İpek'e İngiltere'de de inceleme başlatıldı. Şirketin bankalardaki hesaplarına el konduğu belirtiliyor.

Tüm banka hesapları donduruldu

Star'ın haberine göre Birleşik Krallık Mali İstihbarat Birimi, İngiltere’deki bütün bankalara yazı göndererek, Akın İpek ve aile fertlerine ait tüm banka hesaplarının dondurulmasını istedi.

Bu kararla birlikte İpek ailesinin İngiltere’deki yaklaşık 25 milyon sterlinlik serveti donduruldu. Hesapların dondurulması kararı, “Kara Para Aklama Ve Terörün Finansmanına Yönelik” gerekçelere dayandırıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

ABD yargısı Fethullah Gülen'e 21 gün süre verdi

Güncel Haberleri