Aşı sırası kimde? Aşı sırası nasıl öğrenilir? İşte koronavirüs aşı takvimi

e-Nabız aşı sırası öğrenme ekranı ile vatandaşlar kovid-19 aşı durumlarını sorgulayabilir. 50 yaş ve üzerindeki vatandaşların aşılanma çalışmaları sürüyor. Sağlık çalışanlarına, basın mensuplarına, Süper Lig futbolcularına aşı önceliği tanınmasının ardından öğretmenler de aşı takvimine dahil edildi. Bundan sonra 40-50 yaş grubunun aşılanma işlemlerinin başlaması öngörülüyor. İşte detaylar...

Koronavirüs aşı sırası sorgulama sayfası e-Nabız'da mevcut. Vatandaşlar e-Nabız platformundan aşı sıralarının gelip gelmediğini öğrendikten sonra, aşı randevularını Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), SMS 2023, ALO 182 üzerinden alabilir. Mobil uygulaması da bulunan e-Nabız platformu sayesinde hastaların kovid-19 aşı sırası, sağlık geçmişi, reçeteleri, hastalıkları, raporları, alerjileri, hangi sağlık kuruluşlarına gittiğini görüntülemek mümkün.

AŞI SIRASI SORGULAMA EKRANI

E-NABIZ NEDİR?

Sağlık kuruluşlarından toplanan kişisel sağlık kayıtlarının, vatandaşların ve sağlık çalışanlarının internet üzerinden erişebilmeleri için 'e-Nabız' adlı uygulama geliştirildi. Sağlık Bakanlığı'nın e-Nabız hizmetiyle kovid-19 aşı sırası sorgulama, rapor görüntüleme, randevu takip etme, randevu alma vb. sağlık işlemlerini yapabilirsiniz.

E-NABIZ'A NASIL GİRİŞ YAPILIR?

e-Devlet şifresini kullanarak TC kimlik numaranız ile sisteme giriş yapabilirsiniz. e-Devlet girişine tıkladığınızda e-Devlet girişine yönlendirileceksiniz. Giriş yaptığınızda açılan ilk ekranda 'Kullanım Şartları' bulunmaktadır. Profilinizi oluşturmaya başlamak için 'Kullanım Şartlarını okudum, anladım ve kabul ediyorum' yazısının yanında bulunan kutucuğu tıklamanız gerekmektedir.

E-NABIZ GİRİŞ EKRANI

* Profil bilgilerinizi oluşturmak için ikinci aşama kişisel bilgilerinizdir. Burada; yaşadığınız ülke, il, boy ve kan grubu alanlarını doldurmanız gerekmektedir.

* Bu bölümde ilgili alanları doldurduktan sonra 'Paylaşım Seçenekleri' alanında kişisel sağlık bilgilerinize kimlerin erişimde bulunmasını istediğinizi seçebilirsiniz.

* Profil bilgilerinizi oluştururken son aşama ise 'Erişim Bilgileri' alanıdır. Burada sisteme cep telefonu bilgilerinizi ve sisteme girişte kullanmak istediğiniz şifre bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir.

* Daha sonra cep telefonunuza gelen tek kullanımlık erişim kodunu kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

Bu yöntemin yanı sıra vatandaşlar dilerlerse kolay bir şekilde kayıtlı oldukları Aile Hekimlerine başvuruda bulunarak, kendilerine 'Geçici e-Nabız Şifresi' vermesi talep edilebilir. Böylelikle aldığı geçici e-nabız şifresi ile sisteme giriş yapan vatandaşlar, ilk girişleri sırasında kendi belirleyecekleri bir şifre ile şifre değişikliği yapabilir. Böylelikle son derece güvenli bir şekilde e-Nabız sistemini kullanabilir.

E-NABIZ iPHONE İÇİN TIKLAYIN

E-NABIZ ANDROID İÇİN TIKLAYIN

E-DEVLET ÜZERİNDEN E-NABIZ SİSTEMİNE GİRİŞ

e-Nabız sistemine giriş işlemlerini e-Devlet kanalı aracılığıyla da yapabilirsiniz. Bunun için:

* e-Devlet sistemi resmi adresi turkiye.gov.tr üzerinden sisteme giriş yapın.

* Sistem içerisindeki 'e-Hizmetler' ekranına gidin.

* Sağlık Bakanlığı'nın hizmet listesini açın.

* e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi ekranına giriş yapın.

* e-Devlet sistemine giriş işlemleri için 'e-Devlet şifresi', 'e-İmza', 'TC kimlik kartı', 'online bankacılık' ve 'mobil imza' giriş yöntemlerini kullanabilirsiniz.

* e-Devlet sisteminde Sağlık Bakanlığı'nın 'e-Nabız' uygulamasına kolayca ulaşılabiliyor. Buradan enabiz.gov.tr adresine yönlendirme sağlanarak, otomatik şekilde e-nabız sistemine giriş yapılabiliyor.

* Aynı zamanda kullanıcılar direkt olarak enabiz.gov.tr adresine girerek, burada bulunan giriş alternatifleri arasında bulunan 'e-Devlet üzerinden giriş' seçeneğine tıklayarak da sisteme giriş yapabilmektedir.

* Bu giriş yöntemlerinin yanı sıra 'e-İmza ile Giriş' yöntemini kullanarak da yine e-Nabız sistemine direkt giriş gerçekleştirebilmek mümkündür.

E-NABIZ NE İŞE YARIYOR, NELER YAPABİLİRİM?

* Bilgi Ekleme (Tansiyon, şeker, nabız, ağırlık)

Tansiyon, Şeker, Nabız, Ağırlık sekmelerine tıklayarak buraya eklediğiniz bilgilerinizi görebilir, 'Ekle' sekmesiyle sisteme şeker, tansiyon, ağırlık, nabız bilgilerinizi ekleyebilirsiniz.

* Randevu alma - Randevu takip

Takviminizde randevularınızı ay, hafta ve gün bazında görüntüleyebilirsiniz. Randevu üzerine tıklayarak detaylarını görebilirsiniz. Randevu Al butonuna tıkayarak, MHRS'ye ayrıca giriş yapmadan ileriki tarihlere yeni muayene randevusu yapabilirsiniz. Böylece tek ekranda düzenli bir şekilde sağlık işlemlerinizi planlayabileceksiniz.

* Kişisel bilgileri paylaşma

Sağlık bilgilerinizi istediğiniz kişilerle paylaşabilirsiniz. Bunun için sağlık bilginizi paylaşacağınız kişinin TC kimlik numarası ve cep telefonunu girerek bu kişiye sağlık bilgilerinize erişim izni tanırsınız.

* Koronavirüs aşı sırası sorgulama

Yurt dışından getirilen covid-19 aşısının Sağlık Bakanlığı'nın kullanım onayının vermesinin ardından e-Nabız ve MHRS üzerinden aşı sırası ilan edilmeye başlandı. İlk aşamada sağlık çalışanları ve huzurevi sakinlerinin aşılacağını duyuruldu. Vatandaşlar, ücretsiz olacakları aşı için zaman ve mekan sorgulamalarını e-Nabız üzerinden yapabilir.

SAĞLIK BAKANLIĞI KORONAVİRÜS AŞI TAKVİMİ

KORONAVİRÜS AŞI RANDEVUSU ALMAK İÇİN TIKLAYIN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Koronavirüs geçirenler kaç kez aşı olacak? Sağlık Bakanlığı bir kez daha karar değiştirdi
Koronavirüs üçüncü doz aşı ne zaman, kimlere yapılacak? İşte Sağlık Bakanlığı aşılama takvimi
Delta plus varyantı nedir, nasıl bulaşır? Türkiye'de görüldü mü? Korkutan açıklama!

Koronavirüs Haberleri