Koronavirüs 'meslek hastalığı' sayılıyor: Meclis'te ilk adım atıldı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), koronavirüsün sağlık çalışanları için meslek hastalığı sayılmasının TBMM Sağlık Komisyonu'nda tüm partilerin onayıyla kabul edildiğini açıkladı.

Koronavirüsün sağlık çalışanları için meslek hastalığı sayılması önerisi TBMM Sağlık Komisyonu'ndan geçti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), yayınladığı açıklamayla, aylardır verdikleri mücadele neticesinde önemli bir adım atılarak, koronavirüsün meslek hastalığı sayılmasının Meclis Sağlık Komisyonu tarafından kabul edildiğini duyurdu.

SES açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"ÖNEMLİ BİR ADIM ATILDI"

"Aylardır iş yerleri önünde yaptığımız eylemler, Mecliste grubu bulunan partilerle görüşmelerimiz, şube/temsilciliklerimizin illerindeki siyasi partileri ziyaretleri, milletvekillerine gönderdikleri mailler, görüşmeleri, hashtag çalışmalarımız neticesinde Covid-19’un meslek hastalığı sayılması yönünde önemli bir adım atıldı.

Meclis Sağlık Komisyonu’nda tüm partilerin temsilcilerinin ortak görüşüyle Covid-19’un sağlık emekçileri için meslek hastalığı sayılması kabul edildi. Komisyon Başkanı Recep Akdağ, ortak yasa teklifi hazırlamak için parti yöneticileri ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile görüşeceklerini söyledi.

"MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

Sağlık alanında örgütlü emek ve meslek örgütleriyle birlikte Covid-19’un sağlık emekçileri için meslek hastalığı olarak kabul edilmesi, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin bütün sorunlarının çözülmesi ve taleplerinin karşılık bulması için mücadelemiz devam edecek.

Sağlık Komisyonu’nda onaylanan yasa teklifi bir an önce, geçmiş dönemde yaşamını yitiren ve enfekte olan sağlık emekçileri ile tüm sağlık ve sosyal hizmet alanında çalışan emekçileri kapsayacak şekilde yasalaşması için sürecin takipçisi olacağız."

KAÇ SAĞLIKÇI HAYATINI KAYBETTİ?

Sendikanın Eş Başkanlarından Selma Atabey yaptığı açıklamada 25 Ekim itibariyle 122 sağlıkçının koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini söylemişti.

Atabey açıklamasında "Toplamda 130 ülke bunu meslek hastalığı olarak tanır ve gereğini yaparken Türkiye’de siyasi otorite bunu görmezden geliyor ve bizim arkadaşlarımız bu hizmeti verirken ölmeye devam ediyor" ifadelerini kullanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

100 doktordan 100 yemek tarifi
Çin’de koronavirüs paniği! 14 bin kişi karantinaya alındı
Hollanda'da kuş gribi alarmı! İnsanlara geçebilir

Güncel Haberleri