Koronavirüs (corona virüs) salgınında ikinci dalga olur mu? Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara açıkladı: Tablo çok daha ağır olur!

2020 yılına damga vuran corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığı ülekmizde etkisini kaybetmeye başlamasının ardından 'yeni normalleşme' kararları da kademeli olarak hayata geçiriliyor. Vatandaşlar, 'Covid-19'da ikinci dalga olur mu?' sorusunu sosyal medyada tartışırken, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara, "Tedbiri bırakırsak tablo çok daha ağır olur" uyarısında bulundu. İşte detaylar...

'Corona virüsünde ikinci dalga olacak mı?', 'Koronavirüs salgını tekrar başlar mı?', 'Corona virüse karşı neler yapılmalı?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Ülkemizde kovid-19 salgın hastalığının 'pik' yapmasının ardından 'plato' dönemine girmesiyle 'yeni normalleşme' takvimi adım adım uygulanıyor. Fakat alınan önlemlerin devam ettirilmesini isteyen uzmanlar, sonbahar aylarında yaşanması muhtemel bir 'ikinci dalga koronavirüs salgın'ında şartların daha kötü olabileceğini belirtiyorlar. Detaylar haberimizde...

KORONAVİRÜSTE İKİNCİ DALGA OLUR MU?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, corona virüs salgınının sona ermediğini söyledi. İkinci dalganın gelebileceğine dikkat çekerek maske ve hijyen uyarısında bulunan Kara, "Vaka sayısı ve ölümler azalmış olsa da tedbiri bırakırsak ilkinden daha da ağır bir tablonun ortaya çıkma ihtimali çok yüksek. Bu nedenle el hijyenimize, maske kullanımına ve sosyal mesafeye dikkat etmeliyiz. Kalabalık ortamlara girilmemesini öneriyorum. Özellikle yaz döneminde klimalar ve havuzlar birer bulaşı kaynağıdır" ifadelerini kullandı.

CORONA VİRÜSÜNE KARŞI NASIL ÖNLEM ALINMALI?

Bağışıklık sisteminin güçlü tutulmasının önemine işaret eden Kara, şunları kaydetti: "Doğal ve dengeli beslenme, yeterli uyku, günde en az 2-2,5 litre su tüketimi ve hafif egzersizler bağışıklık sistemi için çok önemli. Bunların yanı sıra bağışıklığı doğal olarak desteklediğini bildiğimiz gıdaları da tüketmeye devam edelim. Bunlar kırmızı ve mor meyveler, yeşil yapraklı sebzeler, antioksidan açısından zengin propolis, arı sütü, polen, zencefil, zerdeçal, sarımsak ve soğan gibi gıdalardır."

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR?

YENİ DÜZENLEMEYE GÖRE KİMLER NEREDE MASKE TAKMAK ZORUNDA?

MASKE TAKMAMANIN CEZASI NEDİR?

MASKE ALIRKEN/YAPARKEN HANGİ KUMAŞLAR TERCİH EDİLMELİ?

EVDE CORONA VİRÜSÜ MASKESİ NASIL YAPILIR?

TÜRKİYE'NİN GÜN GÜN NORMALLEŞME TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

YURT İÇİ SEYAHATLARDE ZORUNLU OLAN 'HES KODU' ALMAK İÇİN TIKLAYIN

e-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Koronavirüs Haberleri