‘Komutanımız darbeci değil’ tutanağı

15 Temmuz’da kışladan tankları çıkarttırmayıp darbeye karşı çıktığını söyleyen, Tuğgeneral Ünlü, adı FETÖ’nün atama listesinde çıkınca tutuklandı. Askerleri ise savcıya tutanak yollayarak komutanlarının suçsuz olduğunu, darbecilerin emrine uymadığını söyledi.

ÖZEL HABER: KENAN BUTAKIN

FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, tutuklu Edremit 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Nihayet Ünlü hakkında bir tutanak dikkatleri çekti. Darbe girişiminin ardından verdiği ifadede, 15 Temmuz gecesi İzmir’e gidecek tank ve zırhlı araçları çıkarttırmayıp, cuntacıların emirlerine uymayın talimatı verdiğini iddia eden Ünlü, “Rütbelileri topladım. Askeri disipline aykırı hareket ve kalkışmalar olduğunu ve bu emre uyulmayacağını bildirdim. Emre uymaya çalışanlar hakkında da askeri isyan suçundan işlem yapılacağını söyledim. O gece de Edremit, Ayvalık, Burhaniye ve Bergama ilçelerinde hiçbir askeri ve de aracı dışarıya çıkartmadım” sözleriyle gündeme geldi.

CUNTACILARI DİNLEMEDİ

Ünlü’nün isminin cuntacıların atama listesinde görevine devam olarak geçince ise tutuklandığı ileri sürüldü. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilen tutanak ise Ünlü’nün daha önce başında olduğu Ege Ordu Komutanlığı’na bağlı Balıkesir Edremit 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı adresinden gönderildi. 25 Temmuz tarihli tutanakta, Yurtta Sulh Konseyi’nin 15 Temmuz’da gönderdiği mesaj emirlerinin yerine getirilmediği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Darbeciler askeri üsse 'paket' parolasıyla girmişler
Konya'da büyük operasyon: 55 pilot hakkında gözaltı kararı verildi

Güncel Haberleri