Koalisyon için en sıcak 4 gün

Türkiye koalisyonun nasıl kurulacağını tartışırken, en sıcak haftalardan birini yaşayacak. İş dünyasının Ankara çıkarması, Davutoğlu'nun istişarelerini tamamlaması ve YSK'nın kesin sonuçlara ilişkin açıklaması peş peşe gelecek.

[Karar]

7 Haziran Genel Seçimleri'nin ardırdan koalisyonun nasıl kurulacağı gündemin birinci maddesi olmaya devam ediyor. AK Parti-CHP, AK Parti-MHP ya da CHP-MHP-HDP koalisyon ihtimalleri tartışılırken herkesin gözü kulağı Ankara kulislerinde. 

AK Parti istişaraleri tamamlıyor

İktidar da muhalefet de koalisyon arayışlarında alacakları pozisyonu netleştirmek için istişarelerini sürdürüyor. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu parti teşkilatları ve belediye başkanlarıyla bir araya gerelerek eğilim yoklaması yaptı. Başbakan yarın da ilk grup toplantısında durum değerlendirmesinde bulunacak. 

CHP'de pozisyon netleşecek

CHP lideri Kılıçdaroğlu ise teşkilatların nabzını tuttu ve bugün parti meclisini topladı. Toplantıdan önce AK Parti'ye kapıyı kapattı şeklinde yorumlanan bir çıkış yapsa da partide net kararın henüz verilmediği görüşü hakim. MHP ve HDP kendi pozisyonlarının ne olacağını net bir şekilde açıklarken, AK Parti ve CHP muhtemel koalisyonda nasıl pozisyon alacaklarını birkaç gün içinde belirlemiş olacak. 

İş dünyasından Anakara çıkarması

Partilerin durum değerlendirmesi sürerken iş dünyasının harekete geçmesi önemli. TÜSİAD yarın CHP ve MHP'yi ziyaret ederek, istikrar için partileri göreve davet edecek. TÜSİD'ın AK Parti ile randevusu ise Çarşamba günü. Başbakan Davutoğlu bu görüşmenin ardından MÜSİAD heyetini de kabul edecek ve işadamlarının dinleyecek.

TÜSİAD'ın tarihi belli olmasa da HDP'ye apacağı ziyaret de bu noktada ayrı bir öneme sahip. "Cihangir'e açılma" ve "Türkiye partisi olma" iddiasıyla yola çıkan Demirtaş'a TÜSİAD heyetinin neler söyleyeceği merakla bekleniyor. 

Erdoğan Perşembe ya da Cuma...

Salı ve Çarşamba günü iş dünyasının Ankara'ya yapacağı çıkarma, koalisyon ihtimallerini değerlendiren liderlerin son kararlarında etkili olacak. 

Ankara'da tansiyonu yükseltecek gelişmeler yaşanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümeti kurma görevini vermesi için beklenen karar Perşembe ya da Cuma günü çıkacak. Yüksek Seçim Kurulu, kesin sonuçları en geç cumaya kadar açıklamış olacak. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

MÜSİAD'dan koalisyon açıklaması
Piyasalar koalisyon ve Fed’i bekliyor
TÜSİAD'ın koalisyon hesapları

Güncel Haberleri