Kısa çalışma ödeneği nedir? Kısa çalışma ödeneği başvuru sayfası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, corona virüs tehlikesinden olumsuz etkilenen işyerlerinin kısa çalışma ödeneğinden yararlanacağı açıklamasını yaptı. Peki, kısa çalışma ödeneği nedir? Kısa çalışma ödeneği başvuru sayfasını karar.com’da bulabilirsiniz…

Kısaca, iş yerlerinin çalışamadığı dönemlerde çalışanların maaşlarının bir kısmının devlet tarafından ödenmesi olarak bilinen Kısa çalışma ödeneği son günlerde sıklıkla araştırılan konular arasına girdi. Rekor katılımın beklendiği kısa çalışma ödeneği başvuru sayfasını haberimizde okurlarımız için hazırladık…

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NEDİR?

Kısa Çalışma Ödeneği de İşsizlik Sigortası Fonu kapsamında sağlanan bir imkan olup, genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tümünün veya kısmen en az dört hafta süre durdurulması durumlarında, işyerinde üç ayı geçmemek üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır.
Bakanlar Kurulu kararı ile üç aylık süre altı aya kadar uzatılabilir.

İşveren kısa çalışma ödeneğine başvuru genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerin varlığı iddiasıyla yapar.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

HANGİ DURUMLARI KAPSAR?

• Genel ekonomik kriz ile ulusal veya uluslararası ekonomide meydana gelen olayların, ülke ekonomisini ve dolayısıyla işyerini ciddi anlamda etkileyip sarstığı durumlar,
• Sektörel kriz ile ulusal ya da uluslararası ekonomide meydana gelen olaylardan doğrudan etkilenen sektörler ve bunlarla bağlantılı diğer sektörlerdeki işyerlerinin ciddi anlamda yıprandığı durumlar,
• Zorlayıcı sebep ile de işverenin kendi sevk ve idaresinden kaynaklanmayan, önceden tahmin edilmeyen, bunun sonucu olarak saf dışı edilmesi imkânı olmayan, dışsal etkilerin sebep olduğu, geçici olarak çalışma süresinin azaltılması veya faaliyetin tamamen veya kısmen durdurulması ile sonuçlanan deprem, yangın, su baskını, salgın hastalık, seferberlik ve benzeri sebepler anlaşılmalıdır,
• Bölgesel kriz ile ulusal veya uluslararası olaylardan dolayı belirli bir şehir veya bölgede faaliyette bulunan işyerlerinin ekonomik olarak ciddi şekilde etkilenip yıprandığı durumlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Son dakika! Kısa çalışma ödeneği ile işten çıkarma yasağı uzatıldı

Ekonomi Haberleri