Kilis'te IŞİD ateşi: 1 şehit, TSK anında karşılık verdi

Kilis'te IŞİD'in kontrolündeki bölgeden ateş açıldı. Bir astsubay Yalçın Nane şehit oldu. Saldırıda ikisi uzman çavuş dört asker de yaralandı.

Kilis'te, Suriye tarafından ateş açılması sonucu bir astsubay şehit oldu, 2 uzman çavuş yaralandı. 

4 asker yaralı

IŞİD bölgesinden açılan ilk ateşle, 1 astsubay şehit olurken 4 asker de yaralandı. Yaralı askerler Kilis Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alındı. Olay üzerine sınırda güvenlik önlemleri artırıldı.
 
 

Vali Tapsız: 1 şehit 2 yaralı

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, yaptığı açıklamada, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı Dağ Hudut Karakoluna, Suriye tarafından ateş açıldığını belirtti. Güvenlik güçlerinin, terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki bölgeden açılan ateşe anında karşılık verdiğini vurgulayan Tapsız, "İlk ateş maalesef bir astsubayımız şehit oldu, 2 uzman çavuşumuz ise yaralandı.

Ellerinden yaralanan askerlerimiz 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sağlık durumları iyi" dedi. 

Şehit Nane yeni evliydi

Şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane, Gaziantepliydi. Nane'nin 2 aylık evli olduğu, bugün çatışma yaşanan karakola bir süre önce geçici görevle gönderildiği belirlendi.

Bir IŞİD militanı öldürüldü

Şehit astsubayın Yalçın Nane, yaralı askerlerin isimlerinin ise Fatih Kurt ve Necef Çakmaktepe olduğu öğrenildi.  Bu arada güvenlik güçleri, olay sonrası sınırın karşısındaki hedefleri ateş altına aldı.

Bu sırada bir DAEŞ militanının öldüğü belirtildi. Militanın cesedinin karakol bahçesine getirildiği öğrenildi.

Komutan bölgede

Çatışmanın devam ettiği bölgeye, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalattin Doğan da gitti. 

Pikap imha edildi

Çatışmada IŞİD saflarına doğru tank ve obüs atışları yapıldı. Atışlar sırasında militanlara ait bir pikap vurularak imha edildi.

KİLİS/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

60 bordo bereli haberi yalan kara birliği masada yok
IŞİD'in telsiz konuşmaları TSK'yı alarma geçirdi
İşte Kilis'te IŞİD'le çatışmadan ilk görüntüler

Güncel Haberleri