Kilis Valisi Süleyman Tapsız: 48 saatte 35 bin kişi geldi

Hatay Valisi Süleyman Tapsız Türkiye'ye yönelik göç dalgalarına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vali Tapsız "48 saat içerisinde 30-35 bin insan geldi. Biz her türlü tedbiri aldık" dedi.

Hatay Valisi Süleyman Tapsız Halep'ten Kilis'e göç dalgası ile ilgili açıklama yaptı

Kilis Valisi Süleyman Tapsız Türkiye'nin Kilis sınırına gelen sığınmacılar ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vali Tapsız, "48 saat içerisinde 30-35 bin insan geldi. İlk gün itibari ile 10 bin kişi çadırlara yerleştirildi. Şu çağrıyı yapabilirim, kahvaltı kumanyası ile ilgili hayırseverlerimiz yardımda bulunabilir. Bunun dışında biz her türlü tedbiri aldık." ifadelerini kullandı.

Vali Tapsız'ın konuşmasından satırbaşları şöyle;

Türkiye sınırına doğru göç hareketi başlattılar. 48 saat içerisinde 30-35 bin insan geldi. Bu insanların her türlü temel ihtiyaçlarının Başbakanlık, AFAD başkanlığında yerine getiriyoruz. Yatak, battaniye ve gıda ihtiyaçları gibi temel ihtiyaçları karşılanıyor. Son 3 yılda 8 kamp kuruldu.

"100 bin kişilik bir kapasite var

Yeni gelen göç dalgası ile kampların kapasitelerini genişlettik. İlk gün itibari ile 10 bin kişi çadırlara yerleştirildi. 100 bin kişilik bir kapasite burada var. Sivilleri yönelik hava saldırısı durmalı. Bu durmaz ise kitlesel göç engellenemez.

"Her türlü tedbiri aldık"

Rusya'nın sivillere yönelik hava saldırısı devam ederse, 70 binden daha fazla insanın sınırımıza gelme olasılığı bulmaktadır. Şu çağrıyı yapabilirim, kahvaltı kumanyası ile ilgili hayırseverlerimiz yardımda bulunabilir. Bunun dışında biz her türlü tedbiri aldık.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

AB'nin Türkiye'ye 'sığınmacı' suçlamasına 'Kilis' cevabı
Başbakan Davutoğlu: Halep'ten 70 bin kişi Türkiye'ye göç ediyor

Güncel Haberleri