Kilis sınırında IŞİD ile muhalifler arasında çatışma

Kilis sınırında IŞİD militanları ile muhaliflerin oluşturduğu Fetih Ordusu çatışmalar aralıklar sürüyor. Türkiye tarafından da duyulan silah ve patlama seslerinin ardından sınır hattında yoğun önlem alındı.

Kilis'in karşısındaki Suriye köylerinde Azez'e doğru saldırmak isteyen IŞİD militanları ile muhaliflerin oluşturduğu Fetih Ordusu arasında aralıklarla çatışmalar çıktı.

Kilis sınırında çatışma

Kilis'in Yavuzlu Köyü'nün karşısındaki Suriye'nin Karamezra Köyü'nde dün gece IŞİD militanları ile muhalifler arasında çatışma çıktı. IŞİD'in Azez'e ilerlemeye çalışmasına, bölgede aralarında Türkmenlerden kurulu olan Sultan Murat Tugayı'nın da bulunduğu muhaliflerin oluşturduğu Fetih Ordusu engel olmasıyla çatışma çıktı.

Patlama ve silah sesleri sürüyor

Gece boyu aralıklarla süren çatışmalar sırasında sık sık patlamalar meydana geldi. Türkiye tarafından da duyulmasıyla tedirginliğe yol açan silah ve patlama seslerinin ardından sınır hattında yoğun önlem alındı. Sabah saatlerinden itibaren sınırın Suriye tarafında aralıklarla silah ve patlama seslerinin geliyor.

KİLİS/DHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kilis'te IŞİD’le bağlantılı biri Türk 3 kişi yakalandı
Rus uçakları ateşkesi bozdu Halep'i bombaladı
Esad rejimi ateşkesi 14 kez ihlal etti

Dünya Haberleri