Kılıçdaroğlu'ndan yayın yasağına eleştiri, Beyaz'a tepki

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, programında terör propagandasına izin vermekle suçlanan Beyaz'a destek çıktı. Beyaz'ın özür dilemesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, Sultanahmet patlamasıyla ilgili yayın yasağı getirilmesini eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Hendek kazan teröristleri 'arkadaş' olarak niteleyen Kılıçdaroğlu Beyaz Show'da PKK propagandasını alkışlatmakla suçlanan Beyaz'a destek verdi. Beyaz'ı özür dilediği için eleştiren Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Niye özür diliyorsun?

"Düşünmek nerdeyse yasaklanacak, konuşmak zaten yasak. Böyle bir demokrasi olabilir mi? Bir televizyon programında kadın öğretmen çıkıp "çocuklar öldürülmesin" diyor, programı yapan sanatçı arkadaş özür üzerine özür diliyor. Niye özür diliyorsun yürek yok mu sende cesaret yok mu. Kimi üzdün üzsen üzsen çocuk katillerini üzersin bırak da üzülsünler. Ne zaman çocuklar öldürülmesin demek terör propagandası oldu. Şimdi o savcıya sormak istiyorum şehirleri terör örgütü silah deposu haline getirirken valilere dokunmayın talimatı verenlere neden soruşturma açmıyorsun?"

Kemal Kılıçdaroğlu Sultanahmet'teki patlamanın ardından yayın yasağı getirilmesini ise şu sözlerle eleştirdi:

Yayın yasağına eleştiri

"Bütün siyasi partilerin terörü lanetlemesi lazım. Üçüncü sınıf kadrolarla 21. yüzyılın Türkiye'si yönetilemez, yönetilemiyor da.  Canlı bomba bir Ortadoğu geleneğidir. Hükümet bir şikayet mercii değildir, orası sorunları çözme merciidir. Daha ambulans gitmeden, yayın yasağı getiriyorlar. Milletten neyi gizliyorsunuz? Neden halka doğruyu söylemiyorsunuz?

Yaşanan terör olayı nedeniyle içim kan ağlıyor. Yazıktır günahtır. İstanbul'un kalbinde bomba patlıyor, önlem almıyorsunuz. Sadece yayın yasağı getiriyorsunuz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Gazeteci Sedef Kabaş'tan tepki alan Sultanahmet paylaşımı
Sultanahmet patlamasına yayın yasağı getirildi
Beyazıt Öztürk ve Beyaz Show'un yapımcısına 'terör propagandası' iddiasıyla soruşturma

Güncel Haberleri