Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na 'milli muhalefet' cevabı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'nun"Milli muhalefet istiyoruz" sözlerine grup toplantısında yanıt verdi.

Başbakan Davutoğlu bugün grup toplantısında yaptığı konuşmada, Deniz Baykal'a PYD'nin bombalanmasına verdiği destek için teşekkür etmiş ve CHP yönetimini eleştirerek "Milli muhalefet istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'nun "Milli muhalefet istiyoruz" yanıt verdi.

"Davutoğlu millinin ne anlama geldiğini biliyor mu?" diyen Kılıçdaroğlu, "Milli olmak Türkiye'yi pazarlamak, dünyadan soyutlamak değildir. Milli olmak Türkiye'ye itibar kazandırmaktır. Hangi millilikten bahsediyor?" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Bizi tek başına iktidara getirin şehit falan gelmeyecek deniliyordu. Halkına yalan söyleyen parti milli olabilir mi?" diyerek şöyle devam etti:

"CHP bizim yanımızda dursun diyorlar. 17 Eylül 2009... Suriye'de oturdular bir anlaşma imzaladılar. Biz hiçbir zaman neden bunu yapıyorsunuz demedik. Türkiye'nin çıkarları söz konusuydu. Biz yurtta barış dünyada barış diyoruz. Siz iyi şeyler yaptığınızda her zaman yanınızdaydık.

"Zeytindağı kitabını okuyun"

Komşularla sıfır sorun dediler, itiraz oldu mu bizden? Mart 2011'de çatışma çıktı, durup dururken Esad'la kavga ettiler. efendim sen neden İhvan'ı kabul etmiyorsun? Bunun yanlış olduğunu söyledik. Suriye'ye silah gönderdiler. IŞİD'cilerin tamamı Türkiye üzerinden geçti. Başka bir ülkenin egemenliğine müdahale etmeyin dedik. 

Bir ülkeyi yönetenlerin o ülkenin yakın tarihini bilmeleri gerekir. Ortadoğu ile ilgili karar alacaksan Ortadoğu'nun tarihini bilmen gerekir. Davutoğlu'na sesleniyorum; Falih Rıfkı Atay Zeytindağı kitabını okusun. Ortadoğu ayrıntılarıyla anlatılıyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Davutoğlu: PYD Rusyanın paralı askeridir
Baykal bombaladı: Kılıçdaroğlu ile olmuyor... Türkiye'nin Azez'i vurması meşru

Güncel Haberleri