Kılıçdaroğlu'ndan ABD'ye yaptırım tepkisi: Aynı kararı almalıyız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "ABD'nin yaptırım kararını doğru bulmuyoruz. ABD'nin iki bakanı hakkında biz de aynı kararı almalıyız" dedi.

ABD, Papaz Andrew Brunson davası nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e yaptırım uygulama kararı aldığını açıkladı.

ABD'den yapılan açıklamaya göre  yaptırımlar kapsamında, iki bakanın ABD'deki mal varlıkları ve mal varlıklarından elde edebilecekleri faiz gelirleri donduruldu ve ABD vatandaşlarının bakanlarla herhangi bir iş ve işlem yapması yasaklandı.

'AYNI KARARI ALMALIYIZ'

ABD'nin bu kararına hükümet cephesinin ardından ana muhalefetten de tepki geldi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "ABD'nin yaptırım kararını doğru bulmuyoruz. ABD'nin iki bakanı hakkında biz de aynı kararı almalıyız" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Son dakika! Bahçeli'den yaptırım tepkisi: Kepazeliğin somutlaşmış halidir
TÜSİAD Başkanı Bilecik: Alınan bu yaptırım kararı kabul edilemez
İran'dan ABD'nin Türk bakanlara yaptırım kararına tepki

Güncel Haberleri