Kılıçdaroğlu: Hesap uzmanıyım, kaynağı bulurum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün açıkladığı seçim bildirgesindeki ekonomik vaatleri hangi kaynaktan karşılayacakları sorusuna, 'Ben hesap uzmanıyım' karşılığını verdi.

NTV'de katıldığı canlı yayında konuşan Kılıçdaroğlu, 'Kaynağı nereden bulacaksınız' sorusuna cevap verirken somut bir proje ortaya koymadı. Hesap uzmanı olduğunu söyledi, hükümetin kaynakları yerinde kullanmadığını ileri sürdü.

İşte Kılıçdaroğlu'nun 'kaynak' açıklaması

Oğuz Haksever: Sosyo-ekonomik vaatleriniz çok konuşuluyor. Bu parayı nereden bulacaklar diye. Maliye Bakanı ‘Bu 150 milyara denk geliyor, Türkiye hemen IMF’nin kapısına gider. Kaynağını açıklasınlar hemen ikna olayım, ben de Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olayım’ demiş.

'Ben eski bir hesap uzmanıyım'

Sayın Bakanı bekliyoruz, gelip üye olursa mutlu oluruz. Ben size bugüne kadar konuşulmamış rakamları vereceğim. Ben eski bir hesap uzmanıyım, devlet bütçesinden sonraki en büyük bütçeyi topladım. Bu konuda hiç mütevazi değilim. Maliye camiası da sosyal güvenlik camiası da bunu çok iyi bilir ki, bu ülkede 10 kişi ‘Ben bu ülkede vergi toplamasını, harcanmasını biliyorum’ diyorsa birisi benim. Sayın bakanın hiç maliye deneyimi yok, benim var. Verginin nasıl toplandığını bilmez ama ben bilirim.

'Para var mı diye soruyorlar'

79 yılda harcanan paradan çok daha büyük para harcandı son 12 yılda. Şimdi bütün vatandaşlarım elini vicdanlarına koyup cevaplasınlar 12 yılda ne yapıldı? Atatürk barajı mı yapıldı, Keban mı yapıldı? Elbette bir şeyler yapıldı ama 1 trilyon 90 milyar dolar bugün liyakatli bir hükümetin elinde olsaydı bugün Türkiye bilgi toplumunu yakalamıştı. Şimdi bana para var mı diye soruyorlar. Türkiye onların düşündüğünden daha zengin bir ülke. Siz 1 trilyon 90 milyar doları nasıl buldunuz?

720 lira veriyoruz 3 milyon aileye diyoruz vay efendim parayı nereden bulacaksınız. Sorun parada değil nasıl kullanacağınızda. Bu rakamların hiç birisine maliye bakanı itiraz edemez onun rakamları çünkü. Bu ülkede kaynak var ama yerli yerinde kullanılmıyor. Türkiye'nin geleceği düşünülerek kullanılmıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Akdoğan: CHP'nin vaatleri müflis tüccar hesabı
Zeybekçi: CHP'nin vaatlerini üzülerek seyrediyorum
Bakan Şimşek: Kaynağı açıklarsa CHP'ye oy veririm

Güncel Haberleri