Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattına saldırı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattının Şırnak'ın Cizre ilçesine 5 kilometre mesafedeki bir noktasına saldırı düzenlendiğini bildirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sabaha karşı Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattının Şırnak'ın Cizre ilçesine 5 kilometre mesafedeki bir noktasına saldırı düzenlendiğini bildirdi.

Yıldız, şunları kaydetti: "Bu sabaha karşı 01.30 sularında, Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattının Şırnak ili Cizre ilçesine 5 kilometre mesafedeki bir noktasına saldırı düzenlendi. Sınırın 18 kilometre içerisindeki noktada teröristlerin sabotajı sonucu petrol boru hattı patlatıldı.

Patlamanın hemen ardından hat vanaları kapatılarak fazla petrol akışı önlendi. Aldığımız tedbirler sonucu, saldırının ülkemiz petrol tedariki ve tüketimine bir etkisi olmadı. 

Önce elektrik iletim hattı, daha sonra doğalgaz boru hattı ve şimdi de petrol boru hattına yapılan saldırılar gösteriyor ki bölücü terör örgütü, aynı zamanda ülkemizin enerji nakil hatlarından kaynaklanan stratejik konumunu, dolayısıyla topyekun istikrar ve kalkınmasını da hedef almaktadır." 

Yıldız, yıkılanın, yakılanın, yok edilmek istenenin yerine inşa etmeye devam edeceklerini belirterek, "Biz bu tür saldırıları kınamaya cesaret edemeyenlerin, göz yumanların, terör örgütüyle arasında ast-üst ilişkisi olduğunu biliyoruz. Bu uzantı partinin mensupları birer barış güvercini değillerdir. Bunlar barışın, kardeşliğin kolunu kanadını koparmak isteyenlerdir. Havuz siyasetçisini karşı tavır almaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bundan önce de sabotaj düzenlenmişti

Dün de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bakan Taner Yıldız'ın Türkiye-İran doğalgaz boru hattının; Türkiye-İran sınırının 15 kilometre içerisinde, Ağrı sınırları içerisindeki bir noktasına sabotaj düzenlenerek boru hattının patlatıldığı bildirilmişti. 

Birkaç gün önce Cizre-Silopi elektrik iletim hattına ve ardından doğalgaz boru hattına yapılan sabotaj, sadece devlete veya hükümete yapılan saldırılar olmadığına dikkati çeken Yıldız, şöyle devam etmişti:

"Doğalgaz talebini karşılama noktasında tüm tedbirler alındı, bu konuda vatandaşlarımız ve sanayicilerimiz müsterih olsunlar. Bu saldırılar, aynı zamanda o yöredeki vatandaşlarımızı mağdur etme çabasıdır. Ancak bu engellemeler boşa çıkacaktır.

Biz yine bölgeye hizmet etmeye devam edeceğiz ve bu engellemelere karşı duracağız. Biz bu kirli odakların üstüne kararlıkla gitmeye devam edeceğiz. Bu saldırılar, özellikle verdiğimiz şehitler ve Suruç'taki katliam, Türkiye'nin istikrarını, huzurunu ve milli beraberlik bütünlüğünü bozmaya dönüktür.

Devletin gücünün zaafiyete uğratıldığı algısını oluşturmak, bunların temel hedefidir. Vatandaşlarımız bunlara kesinlikle müsaade etmeyeceğimizi, gözünü kan bürümüş bu katillere bu ülkeyi bırakmayacağımızı bilsinler. Bu yürek bizde fazlasıyla var. Türkiye'nin büyüyen ilerleyen yapısını kesintiye uğratamayacaklar."

ANKARA/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Erbil PKK olmasaydı 2 milyar dolarlık petrol satacaktı
Güneydoğu Anadolu ekonomisine terör darbesi
PKK saldısının Barzani'ye faturası ağır oldu

Ekonomi Haberleri