Kartal şampiyon gibi döndü | Beşiktaş 4 - 1 Alanyaspor

Sekiz yıl sonra sezonu Dolmabahçe'de açan son şampiyon Beşiktaş; Sosa, Gomez, İsmail ve Gökhan'dan yoksun çıktığı maçta Oğuzhan, Olcay ve Cenk Tosun'un biri penaltıdan 2 golüyle 3 puana uzandı. Alanya'nın tek sayısını 90+3'te penaltıdan Emre kaydetti.

[Karar]

Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu Beşiktaş, muhteşem taraftarının müthiş desteği altında oynadığı karşılaşmada ligin yeni ekibi Alanyaspor'u 4-1 mağlup ederek liderlik koltuğuna kuruldu. 

Gomez, Sosa, Gökhan, İsmail gibi as oyuncularını yitirmesine karşın geçen sezonki etkinliğini yeni sezona da taşıyan Kara Kartal, yeni transferlerden sadece Adriano'nun 11'de başladığı mücadeleyi tamamen kontrol altında tuttu. Perdeyi 6'da Oğuzhan açtı. 2 rakibinden mükemmel bir şekilde sıyrılan yıldız oyuncu, sol çaprazdan çerçeveyi buldu: 1-0.

43'te Cenk'in pasında topu ağlara gönderen Olcay, ilk yarının skorunu belirledi: 2-0. İkinci 45 dakikada da sahadaki görüntüde değişiklik olmadı. Alanyaspor Beşiktaş akınlarını karşılayıp, kontradan Ayite ile gol bulmaya çalışırken, Siyah-Beyazlılar hakimiyeti elinde tutan taraftı. Quaresma'nın ortasında Atiba'nın kafa şutunda ceza alanı içinde topun Deniz'in eline çarpması üzerine kazanılan penaltıyı 58'de gole çeviren Cenk Tosun, 78'de Tolgay'ın pasında ikinci kez ağları sarstı, fark 4'e çıktı: 4-0.

SON SÖZ EMRE AKBABA'DAN

Mücadelenin bu skorla biteceği düşünülürken 90+3'te Necip'in ceza Beşiktaş alanı içinde rövaşata ile topu uzaklaştırmaya çalışmasını penaltı olarak değerlendiren hakem Barış Şimşek, bu kez Alanyaspor lehine beyaz noktayı gösterdi, Atışı kullanan Emre Akbaba, skoru belirleyen isim oldu: 4-1. Sakatlanarak 29'da yerini Necip'e bırakan Adriano'nun sol adalesinde problem olduğu belirtildi.

GÖKHAN KULÜBEDE

Sakatlığı nedeniyle Galatasaray ile oynanan Süper Kupa maçında kadroya alınmayan Kartal'ın yeni transferi Gökhan Gönül, dün akşam yedek soyundu. Kaleci Fabricio ile sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan ayrı kalan Rhodolfo ve Ömer Şişmanoğlu da 90 dakikayı kulübede geçirdi. Necip, Kerim Frei ve Aras Özbiliz ise sonradan oyuna dahil olurken, Veli ile kaleciler Boyko ve Utku Yuvakuran 18'in dışında kaldı.

BEŞİKTAŞ 4 - 1 ALANYASPOR

STAT: Vodafone

HAKEMLER: Barış Şimşek, Uygar Bebek, Mehmet Metin

BEŞİKTAŞ: Tolga 7, Adriano 7 (Dk. 29 Necip) 7, Tosic 8, Marcelo 7, Beck 6, Quaresma 6 (Dk. 84 Aras) ?, Olcay 7 (Dk. 68 Frei) 6, Atiba 7, Oğuzhan 8, Tolgay 8, Cenk 8

ALANYASPOR: Haydar 4, Berkan 4, Garcia 5, Sulley 4, Erhan 3, Sackey 5 (Dk. 46 Guerrier) 5, Deniz 5, Aissati 5 (Dk. 66 Taha) 6, Emre 5, Candeias 5, Ayite 4 (Dk. 85 Sajjad) ?

GOLLER: Oğuzhan (Dk. 6), Olcay (Dk. 43), Cenk (Dk. 58 P, 78) / Emre (Dk. 90+3)

SARI KARTLAR: Olcay / Garcia

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Aslan son dakikada kükredi! | Galatasaray 1-0 Karabükspor
Kanarya sezona kabusla başladı! | Başakşehir 1-0 Fenerbahçe
Başkent temsilcisi renkdaşına acımadı | Gençlerbirliği 2-0 Gaziantepspor

Spor Haberleri