İsmet Berkan: Hiçbir şey söylemeden seçim kazanacağını düşünüyor

KARAR Gazetesi Yazarları Ali Bayramoğlu ve İsmet Berkan partilerin milletvekili aday listelerini değerlendirdi. CHP listelerinden Millet İttifakı içerisinde yer alan 4 partinin adaylarının yer alması hakkında konuşan Bayramoğlu, "Bu farklılıkların aynı listede toplanması bazı dirençlere neden oldu" dedi.

KARAR TV Youtube kanalında yayınlanan Sadece Gündem programında Ali Bayramoğlu ve İsmet Berkan, partilerin milletvekili aday listelerini ve AK Parti'nin seçim beyannamesi hakkında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'mülakatı kaldıracağız' vaadini yorumlayan Berkan, "Mülakatı sen getirdin ve millet yıllardır kaldırılsın diye söyleniyor" ifadesini kullandı.

"DEMOKRASİ BUNU GEREKTİRİYOR"

Millet İttifakı içerisinde yer alan Saadet, DEVA, Gelecek ve Demokrat Parti'den birçok isim CHP listelerinden milletvekili adayı olarak girdi. Listede yer alan bazı isimler ise tepki çekti. Durumu değerlendiren Ali Bayramoğlu, "Milletvekili listelerinin bize işaret ettiği bazı şeyler olabilir. CHP, İYİ Parti dışındaki bütün partileri kendi listesinden gösterdi. Bu önemli bir gelişme. Parlamento seçimlerinde D'Hont sistemi ile oyların dağılmasını engelleyip, tek partide oyların toplanmasını sağlayarak daha çok milletvekili çıkarmaya çalışacak. Bunu yapmak büyük bir başarı. Farklı siyasal ve ideolojik eğilimlerin bir siyasal iktidar karşısında aldıkları ortak bir tavır var. Ama bunların da bir farklılıkları var. Bu farklılıkların aynı listede toplanması bazı dirençlere neden oldu. CHP'nin sağ görüşlü milletvekillerini kendi listesinden aday göstermesi bir koalisyon ve uzlaşma halinin CHP katmanlarında henüz karşılık bulmadığını da gösteriyor olabilir. Toplumsal katmanlarda bu reaksiyon olabilir. Umarım alışacaklardır. Benim kanaatim demokrasi bunu gerektiriyor" yorumunda bulundu.

"ERDOĞAN BİZE HİÇBİR ŞEY VAAT ETMİYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'nin seçim beyannamesinde bulunduğu vaatleri yorumlayan İsmet Berkan, "Tayyip Erdoğan geleceğe dönük olarak ilk defa bir seçime hiçbir şey söylemeyerek girmemiştir. Bir ülkeyi yönetenler ne kadar çok hesap veriyorsa demokrasi o denli kalitelidir. KARAR Gazetesi'nin manşetinde 'Cevapsız Sorular Ülkesi' yazılmış. Mesela 'depremin 48 saatinde devlet neredeydi?' Bunu sorduğunuzda vatan haini muamelesi görüyorsunuz. Tayyip Erdoğan bu süreçte bize hiçbir şey vaat etmiyor. Bir mega proje yok. Mülakatları kaldıracağım dedi. Mülakatı sen getirdin ve millet yıllardır kaldırılsın diye söyleniyor. Hiçbir şey söylemeden seçim kazanacağını düşünüyor. Ancak mevcut seçmen oyunu koruyabilir" şeklinde ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Karar Tv Haberleri