Iker Casillas kimdir, kaç yaşında, hangi takımda oynuyor? Iker Casillas biyografisi ve oynadığı takımlar

Los Galacticos`un efsane kalecisi Iker Casillas'la ilgili bir iddia Twitter gündemini salladı. Türk ve uluslararası spor gazeteleri bu iddiaları dile getirirken İspanyol kalecinin özel hayatı merak konusu oldu. Iker Casillas'in kim olduğunu araştıranlar Iker Casillas kimdir, kaç yaşında, hangi takımda oynuyor? sorularına yanıt arıyor. İşte Iker Casillas biyografisi ve oynadığı takımlar..

Futbol dünyasında adından söz ettiren eski İspanyol milli takımı kalecisi Iker Casillas'ın hayatı sık sık gündeme geliyordu. Son olarak Twitter'da hakkında çıkan bir iddia gündeme bomba gibi düştü. Dünyanın en iyi takımları arasında yer alan Real Madrid'te yıllarca forma giyen Iker Casillas, geçtiğimiz yıl kalp krizi geçirmiş ve gördüğü tedavi sonrasında yeniden sağlığına kavuşmuştur. Peki daha öncesinde iki kez Avrupa'da Yılın Futbolcusu ödülüne aday olan Iker Casillas kimdir, kaç yaşındadır?


IKER CASILLAS KİMDİR, NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

Iker Casillas Fernandez 20 Mayıs 1981'de Madrid'de dünyaya gelmiştir. 41 yaşındaki eski İspanya milli kalecisi, Avrupa'da Yılın Oyuncusu ödülüne iki kez aday gösterildi. 2009 sonunda üçüncü kez UEFA Yılın Takımına seçildi.

2011 itibariyle Casillas, her kulüp ve milli takım şampiyonluğunu kazanan oyunculardan biri olan Iker Casillas, 2010 yılında Asturias Spor Prensi ödülüne layık görüldü. 19 Ekim 2010'da Casillas, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Yılın Kalecisi seçildi ve Kasım 2011'de İspanya'da Yılın Futbolcusu seçildi.


Casillas, 2004'ten 2008'e kadar güzellik kraliçesi Eva Gonzalez ile çıktı. Casillas, 2009'dan beri spor yazarı Sara Carbonero ile bir birliktelik yaşıyor. Oğulları Martin, 3 Ocak 2014'te Madrid'de doğarken çift Kasım 2015'te ikinci çocukları Lucas'ı kucaklarına aldı. Çift, Lucas doğmadan 20 Mart 2016'da evlenmişti.

Casillas, 1 Mayıs 2019'da Porto kulübünü sabah antrenmanında sahada kalp krizi geçirdi ve apar topar hastaneye kaldırıldı. Mostoles caddesi, yıldız oyuncunun onuruna Iker Casillas Caddesi olarak yeniden adlandırıldı. Tecrübeli oyuncu, antrenmanda geçirdiği kalp krizi sonrası 17 Mayıs 2019'da profesyonel futbol kariyerine ara verdiği iddia edilmişti.


Iker Casillas, Real Madrid formasıyla ilk maçını, Bayer Leverkusen'e karşı Şampiyonlar Ligi finalini hayatının en güzel anı olarak nitelendirdi. Iker, İspanyol kaleci Cesar Sánchez Dominguez'i sakatlayarak maça girerken çok önemli bir kurtarış yaptı. Iker Casillas, İspanya formasıyla çıktığı 93 maçın 44'ünü gol yemeyerek yenilmesi zor bir rekora imza attı. Casillas'ın onu ne kadar çok sevdiğini ve bir ulus olarak Iker'e olan bağlılıklarını gösterdiler. Diğer taraftan Iker Casillas'ın doğduğu yer olan Móstoles'deki mahalleye annesinin adını verilerek yıldız oyuncu daha fazla bağımlıklık gösterilmiştir.


1998-1999 sezonundan bu yana Real Madrid'in C takımında 26, B takımında 4 ve A takımında 347 maçta forma giyen tecrübeli kaleci, İspanya milli takımı (2019) için de 93 kurtarış yaptı. Dünyanın en iyi kalecilerinden biri olarak kabul edilen Iker Casillas, Real Madrid ile iki Şampiyonlar Ligi ve üç La Liga şampiyonluğu ve İspanya'nın genç takımıyla Gençler Dünya Kupası kazandı.

Haberleri