İzmir Adliyesi önünde motosikletli trafik polisi olarak görev yaparken canı pahasına teröristlerin hain planını gerçekleştirmesini engelleyen Fethi Sekin, kahramanlığıyla halkın gönlünde yer edindi. Memleketi Elazığ'da toprağa verilen Fethi Sekin'in cenazesine binlerce kişi katılmıştı.
FETHİ SEKİN'İN HAYATI
1973 yılında Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı Doğancık köyünde dünyaya geldi. 5 kardeşi vardır. Annesini Kasım 2016 tarihinde kanser hastalığı nedeniyle kaybetti.
Eğitimini memleketinde tamamladıktan sonra Polis Meslek Yüksekokulu'nu kaydoldu. Önlisans eğitimini Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu'nda tamamladı.
1995 yılında ilk görev Kilis'e atandı. 1999-2002 yılları arasında Bingöl'de görev yaptı.
2002 yılında İzmir tayin oldu. 2017 yılına kadar adliye önünde görev yaptı.
FETHİ SEKİN NASIL ŞEHİT OLDU?
PKK'lı teröristler, 5 Ocak 2017 günü otomobille İzmir Adliyesi'nin C kapısına yöneldi. Yıllardır adliye önünde görev yapması dolayısıyla adliyeye ya da emniyet müdürlüğüne ait araçları tek tek bilen Fethi Sekin, yaklaşan yabancı aracı tecrübesi ve dikkati sayesinde erken fark etti.
Şüphelendiği aracı durduran ve içindeki silahlı kişileri fark eden Fethi Sekin, hemen silahını çekerek müdahalede bulundu. Kahraman polis, araçtan inen silahlı teröristleri bir süre kovaladı. Kaçan teröristler o sırada yanlarında getirdiği bombayı patlattı. Sekin, peşine düştüğü teröristlerden birini kovalamaca sonucu etkisiz hale getirdi. Diğerinin peşine düşen ve mermisi bitene kadar çatışan Fethi Sekin, bir aracın arkasına gizlenen teröristin açtığı ateş sonucu 44 yaşında şehit oldu.
Evli ve 3 çocuk babası Fethi Sekin, memleketi Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı.
CANI PAHASINA TERÖR SALDIRISINI ENGELLEDİ
Fethi Sekin, yanlarında 2 kalaşnikof, RPG-7 roketatar ve 8 mühimmatı, el bombaları bulunan teröristleri püskürterek olası faciayı önledi.
Hain saldırıda Fethi Sekin ile adliye personeli Musa Can da hayatını kaybetti; 3 avukat, 2 polis memuru, 2 adliye memuru ve 2 sivil olmak üzere 9 kişi yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren 2 terörist ise olay yerinde öldürüldü.
FETHİ SEKİN'İN ADI YAŞATILIYOR
Cesaretiyle olası bir faciayı önleyen Fethi Sekin'in kahramanlığı gönüllerde yer etti. Kahramanın adı, başta İzmir ve memleketi Elazığ olmak üzere birçok şehirde ölümsüzleşti.
Patlamanın yaşandığı İzmir adliyesinin yakınındaki İslam Kerimov Caddesi'nin adı 'Şehit Polis Fethi Sekin' olarak değiştirildi.
İzmir'in Bayraklı ilçesinde Fethi Sekin'in Osmangazi Mahallesi'ndeki evinin bulunduğu sokak 'Şehit Polis Fethi Sekin' adını aldı.
Bayraklı'daki Merkez İlkokulu'nun ismi 'Şehit Polis Fethi Sekin İlkokulu' oldu. Adliye yakınlarındaki 40 dönüm üzerine kurulan parkta da Fethi Sekin'in ismi yaşatılıyor.
Şehit Fethi Sekin'in adı, memleketi Elazığ'da şehir hastanesine, kültürevine, mesire alanına verildi.
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir ilkokuldaki robotik kodlama sınıfına, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesindeki bir okul kütüphanesine, Van'ın Edremit ile Aydın'ın Efeler ilçelerindeki parklara, Balıkesir'in Burhaniye ilçesindeki caddeye, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bulunan çadır kentte sığınmacılar için yapılan pazar yerine, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde sokağa, Ağrı'da mesleki ve teknik anadolu lisesine, İstanbul'da öğretmenevi ve akşam sanat okuluna, Osmaniye'de bulvara da 'Fethi Sekin' adı konuldu.
Ayrıca Mali Cumhuriyeti'nde Türkiye Maarif Vakfının bünyesindeki öğrenci yurdunda da Fethi Sekin'in adı yaşatılıyor.