AK Parti'den iki kez milletvekili adayı olan fakat seçilemeyen Ahmet Oğuz, 2006-2015 yılları arasında TBMM Meclis Başkan Müşavirliği yaptı. Hayatının son döneminde Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı'nda çeşitli faaliyetlerde bulundu.
AHMET OĞUZ ÖLDÜ MÜ?
Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi Ahmet Oğuz, 72 yaşında hayatını kaybetti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Milli Selamet Partisi döneminden itibaren tüm Milli Görüş partilerinde görev almış, eskimeyen Milli Görüşçüler'den, partimizin MKYK Üyesi Ahmet Oğuz ağabeyimiz Hakk’ın rahmetine kavuştu. Allah gani gani rahmet eylesin, cennetinde buluştursun inşallah" ifadelerini kullandı.
AHMET OĞUZ'UN HAYAT HİKAYESİ
1949 yılında Adana'nın Seyhan Merkez Çınarlı köyünde dünyaya geldi. 11 kardeşi vardır.
İlk, orta ve lise öğrenimini Adana'da okudu. Lisans eğitimini İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi'nde (İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi) tamamladı.
Üniversite yıllarında İstanbul'un Kartal ilçesinde Milli Nizam Partisi'nin (MNP) gençlik kollarını kurdu. MNP'nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasından sonra Milli Selamet Partisi (MSP) Kartal gençlik kollarını kurdu ve başkanlığını yaptı. Aynı dönemde Recep Tayyip Erdoğan ise MSP'nin Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanıydı.
MSP Kocaeli İl Kongresinde İşçi ve Gençlik Kollarından sorumlu İl Başkan Yardımcısı oldu. 1977 genel seçimlerinde MSP'den milletvekili adayı oldu fakat seçilemedi.
1 yıl özel sektörde elektrik mühendisliği yaptı.
MSP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan tarafından MSP Gençlik Genel Müfettişi unvanı verildi. Türkiye genelinde çeşitli faaliyetlerde bulunduktan sonra MSP Gençlik Teşkilatı Genel Başkanlığı'na getirildi.
29 Mayıs 1979 tarihinde Yozgat'ta Gençlik Teşkilatı Büyük Kongresi'ni yaptı ve yeniden Gençlik Teşkilatı Genel Başkanlığı'na seçildi.
12 Eylül 1980 Asker Darbesi'nde, Ankara ve Konya sıkıyönetim savcılıklarınca tutuklandı. Evi, sıkıyönetim askeri timlerince mühürlendi ve süresiz olarak kapatıldı. Bir yıl Mamak Askeri Ceza ve Tutukevi ve Dil İstihbarat Okulu'nda tutuklu kaldı.
Sıkıyönetim mahkemesince 2 yıl hapis cezası ve 8 ay Eskişehir'de sürgün hayatı verildi. 6,5 yıl sonra delil yetersizliğinden beraat etti ve 1987 referandumu ile siyaset yasağı kaldırıldı.
Hapisten çıktıktan sonra, Necmettin Erbakan'ın Aşağı Ayrancı'daki evinde Refah Parti'nin kuruluş çalışmalarına katıldı.
1987 yılında Giresun'da ve 1994 yılında Ağrı-Erzurum arasında Necmettin Erbakan'ın konvoyunda iki kez trafik kazaları geçirdi ve şoförü İbrahim Çınar yaşamını yitirdi.
1999 genel seçimlerinde Fazilet Partisi'nden Adana milletvekili adayı oldu fakat seçilemedi. 2001-2006 yılları arasında Saadet Partisi'nde idare amirliği yaptı.
2006 yılında TBMM Başkanı Bülent Arınç tarafından Meclis Müşavirliği'ne atandı.
2007 genel seçimlerimde AK Parti'den Adana milletvekili aday adayı oldu fakat seçilemedi.
2008 yılında TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin tarafından Başkan Müşavirliği'ne atandı.
2011 genel seçimlerinde AK Parti'den Adana milletvekili aday adayı oldu fakat seçilemedi.
2015 yılında TBMM Meclis Başkan Müşavirliği görevinden emekli oldu.
Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı Genel Koordinatörü olarak çalışmalarda bulundu.
2020 yılında Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın kurucusu olduğu Yeniden Refah Partisi'nde MKYK üyesi oldu.
17 Aralık 2021 tarihinde 72 yaşında hayatını kaybetti.
AHMET OĞUZ KİTAPLARI
* 12 Eylül'den Mamak Hücrelerine
* Mahalli İktidardan Merkezi İktidara Adım Adım Erbakan
* Ortadoğu Yanarken Beklenen Saadet
* Milli Görüş Aydınlığında Saadet
* Mahalli İktidardan Merkezi İktidara Erbakan Başbakan
* Fazilet Dönemi
* 12 Eylül'den Mamak Hücrelerine