Kanarya sürprize izin vermedi | Fenerbahçe 2-1 Gaziantepspor

Spor Toto Süper Lig'in beşinci haftasında Fenerbahçe eski hocası İsmail Kartal'ın takımı Gaziantepspor'u 2-1 mağlup etti. Karşılaşmanın 22. dakikasında Fenerbahçe Emenike'nin golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıda çok fazla pozisyon kaçıran sarı lacivertliler 80'de Ghilas'ın durumu 1-1'e getiren golüyle büyük şok yaşadı. 86'da sahneye çıkan Josef de Souza kafa golüyle Fenerbahçe'yi yeniden öne geçirdi ve 3 puanı sarı lacivertlilere getirdi.

Süper Lig'e 3 maçta 1 puanla girdikten sonra geçen hafta Kasımpaşa'ya 5 gol atan Fenerbahçe, evinde Gaziantepspor'u konuk etti.

Mücadelenin ilk dakikasından itibaren karşı kaleye yüklenen Sarı-Lacivertliler, Jeremain Lens ve Emmanuel Emenike ile etkili oldu. Bu ikili, 22'de de çabalarının karşılığını aldı. Üst üste atakların ardından soldan bir serbest vuruş kazanan Kanarya'da Lens güzel bir orta açtı, Emenike kafayla iyi bir vuruş yaparak takımını 1-0 öne geçirdi. Gazintepspor ise ilk yarıda etkili olamadı. Kırmızı-Siyahlılar, Fenerbahçe kalesine sadece 1 kez isabetli şut attı.

İKİNCİ YARI NEFES KESTİ

İkinci yarının ilk dakikalarında da Fenerbahçe oyuna hakimdi. Kanarya, özellikle Volkan ve Lens ile hızlı çıkmaya çalıştı. Volkan Şen, 53'te ve 56'ta üst üste çalımlarla kaleye kadar gitti ancak son vuruşu yapamadı. Başarılı futbolcu, 72'de oyundan çıkarken de taraftarlardan büyük alkış aldı.

Sonraki dakikalarda Advocaat'ın öğrencilerinin hızı kesildi. Antep, 69'da Nabil Ghilas ile etkili geldi, iyi bir pozisyon da yakaladı ancak değerlendiremedi. Kalan sürede Kırmızı-Siyahlılar bastırdı. 80'de de Ghilas golü buldu. Orta sahanın ortasında Angan'dan aldığı topu iyi taşıyan Cezayirli oyuncu, Kjaer'i de geçti ve Volkan Demirel'in yanından topu ağlara gönderdi: 1-1.

Fenerbahçe bu dakikadan sonra galibiyet için bastırdı, başarılı da oldu. 86'da günün yıldızı Lens'in ortasında Souza güzel bir kafa vuruşu ile takımına 3 puanı getirdi: 2-1. Sarı-Lacivertliler, böylece 7 puana yükselmiş oldu.

FENERBAHÇE 2-1 GAZİANTEPSPOR

STAT
Ülker Stadyumu

HAKEMLER
Fırat Aydınus, Serkan Ok, Hakan Yemişken

FENERBAHÇE
Volkan 6, Hasan Ali 5, Kjaer 7, Wiel 5, Skrtel 6, Mehmet 7, Souza 8, Ozan 6 (Dk. 72 Alper) 7, Volkan Şen 7 (Dk. 72 Sow) 7, Emenike 7, Lens 8 (Dk. 89 Neustadter) ?

GAZİANTEPSPOR
Gökhan 5, Elyasa 6, Hintum 6, Barış 5, Rajtoral 6 (Dk. 63 Emre) 6, Abdülkadir 5, Muhammed 6, Kolar 6 (Dk. 89 Putsila) ?, Ghilas 7, Larsson 5, İlhan 5 (Dk. 46 Angan) 6

GOLLER
Emenike (22), Souza (86) / Ghilas (80)

SARI KARTLAR
Rajtoral, Angan, Elyasa, Hintum, Emre

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Toros Kaplanları'ndan ilk galibiyet | Adanaspor 3-2 Alanyaspor
Fırat Aydınus'un imaj değişikliği sosyal medyada gündem oldu
Süper Lig 5. hafta tamamlandı: İşte son durum...

Spor Haberleri