Kanal İstanbul pandemiye rağmen ilerliyor! Tapu sınırları belirlenmeye başlandı

Kanal İstanbul’un çevresine kurulması planlanan ‘Yenişehir’in Başakşehir’e bağlı Şahintepe sınırları içinde kalan yapı adalarında tapu sürecinin başladığı ortaya çıktı.

Tartışmaların odağındaki proje Kanal İstanbul'un çevresinin imar ve tapu süreci adım adım tamamlanıyor. Hükümetin bu kapsamda çalışmaları devam ederken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, kanalın etrafına kurulacak Yenişehir'in İmar Kanunu'nun 18. maddesi hükümlerince hazırlanan imar uygulamasını 11 Aralık 2020 tarihinde onayladığı öğrenildi.  

Arsa tapularının net bir şekilde belirlenmesi anlamını taşıyan uygulama, 15 Aralık itibariyle bakanlık tarafından itirazlar için askıya çıkarıldı.  

Sözcü'nün haberine göre CHP'li İBB Meclis Üyesi Ataman, plan ve tapu sürecinin jet hızıyla ilerlediğini ileri sürerek “Açılan paketlerde esnafa, işçiye, emekliye, memura ‘salgında dayan bakalım, sık dişini' diyen hükümet Kanal İstanbul projesinde tam gaz ilerliyor” ifadelerini kullandı.  

“1 YILDA TAMAMLANACAK” 

Ataman, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un TBMM'de Kanal İstanbul ile ilgili son adımları attıklarını söylemesinden birkaç gün sonra kanalın Şahintepe etabının “madde 18 uygulamasının” askıya çıkarıldığına dikkat çekti. 

Ataman “Kanal İstanbul'un çevresine kurulacak Yenişehir'de son olarak madde 18 uygulaması askıya çıkmayan Arnavutköy'deki 1-2-3. etaplar kaldı. Onların da bu ay askıya çıkacağı söyleniyor. Böylelikle Yenişehir'in bir sene içinde tüm imar planları tamamlanmış olacak” diye konuştu. 

“BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLEBİLİR” 

Cumhurbaşkanı'nın Kanal İstanbul ile ilgili yaptığı “1 numaralı projemize yakında başlıyoruz” açıklamasına da atıf yapan Ataman, ihale sürecinin önünde hiçbir engel kalmadığını söyledi. Ataman şunları kaydetti: 

Ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hükümetin önceliğinin; cumhurbaşkanının açıklamalarından pandemi ve buna bağlı sorunlar olduğunu biliyorum. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın önceliğinin de bu olması beklenirken görüldüğü gibi hemen 18 uygulaması yapılmış ve askıya çıkarılmış. 

Yıllardır oranı kahrını çekmiş, kuş uçmaz kervan geçmez köylerde hayatta kalma mücadelesi vermiş kişilerin hakkı yenmemiştir diye umut ediyorum. Orada yaşayan gerçek kişilerin taşınmazları umarım başkalarına peşkeş çekilmemiştir. İmarlı arsası olanlar askıya çıkan uygulamayı kontrol etmeli, arsaları yeniden parseller oluşturulmak suretiyle ellerinden alınmış olabilir. 

Varsa itirazlarını yapmalılar. Biz de parti olarak bu askılar inceleyeceğiz. Vatandaşlarımıza en doğru olanı neyse o yönde hareket etmelerini sağlayacağız. Yoksa yılların alın teri ile edinilen taşınmazlar birilerine peşkeş çekilebilir. 

İMAMOĞLU: SONU GELDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kanal İstanbul projesinde sona gelindi" açıklamasına cevap vermişti. İmamoğlu "Çok net ifade edeyim ki; ‘son’ tanımı doğru. Kanal İstanbul’un sonu gelmiştir. Çünkü, yapılmayacaktır" demişti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Bakan Kurum Kanal İstanbul için tarih verdi: Yılın ilk yarısında temel atılır
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a Kanal İstanbul yanıtı: Sonu geldi
Erdoğan: Kanal İstanbul benim çılgın projem, yakında ihaleye çıkacağız

Şehir Haberleri Haberleri