Kabe'deki vinç kazasında 2 Türk hacı hayatını kaybetti

Diyanet İşleri Başkanlığı Kabe'deki vinç kazasında 2 Türk hacının hayatını kaybettiğini açıkladı. Diyanet'in açıkladığı bilgilere göre 14 kişi de yaralandı.

"Kabe'de fırtına nedeniyle düşen vincin neden olduğu kazada yaralı ve ölen Türk hacı adayları var mı?" sorusuna Diyanet İşleri Başkanlığı yaptığı açıklama ile cevap verdi. Diyanet, 2 Türk hacının yaşamını yitirdiğini açıkladı. Yaralı Türk hacı adaylarının da bulunduğu öğrenildi. 
 

Kabe'nin yakınlarındaki çalışmalarda kullanılan bir vinç, kum fırtınası nedeniyle Kabe'nin üzerine düştü. 20'yi aşkın ölünün olduğu söylenen Kabe'de kaç Türk hacı adayı var? Yaralı Türk hacı adayı var mı? İşte Hac'dan sorumlu Türk yetkililer bu sorunun peşine düştü. Harem bölgesindeki Türklerin listesine ulaşmaya çalışan yetkililer bir yandan da Suudi makamlarla temasa geçmeye çalışıyor.

 
 
 
Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Genel Müdürü Enver Gönenç, Mekke'de kaç Türk hacı adayının yaralı ya da ölü olduğunu araştırdıklarını söyledi. Yaralılardan bir tanesinin ifadesine dayanarak 2 Türk adayın öldüğünü öğrendik diyen Gönenç, Mekke'deki hastaneleri tarayıp Türk hacılardan ölü ya da yaralı olup olmadığını araştırdıklarını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kabe'ye vinç düştü! 87 ölü 184 yaralı

Dünya Haberleri