Kabe'de kaç Türk hacı var?

Vincin düştüğü ve çok sayıda hacı adayının öldüğü Kabe'de kaç Türk hacı adayı var? On binlerce Türk hacı adayının bulunduğu kutsal topraklarla ilgili yetkililer şu anda bu sorunun yanıtını arıyor.

Kabe'nin yakınlarındaki çalışmalarda kullanılan bir vinç, kum fırtınası nedeniyle Kabe'nin üzerine düştü. 20'yi aşkın ölünün olduğu söylenen Kabe'de ve Harem bölgesinde kaç Türk hacı adayı var?

Yaralı Türk hacı adayı var mı? İşte Hac'dan sorumlu Türk yetkililer bu sorunun peşine düştü. Harem bölgesindeki Türklerin listesine ulaşmaya çalışan yetkililer bir yandan da Suudi makamlarla temasa geçmeye çalışıyor.

Kazaya şiddetli fırtınanın neden olduğu belirtilen Kabe'de, Türk hacılar arasında yaralanan ya da hayatını kaybeden olup olmadığı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Bakanlıklar Arası Hac ve Umre Kurulunun bütün ülkelere yönelik kota kararı ile Kabe ve etrafında yapılan düzenlemeler nedeniyle bu yıl ülkemizden 59 bin 200 kişi kutsal topraklarda hac vazifesini yerine getirecekti. Ülkemizden kutsal topraklara gidecek 30 bin 775 erkek ve 28 bin 425 kadın bulunuyor.

Bir Türk yaralı

Gelen ilk bilgilere göre yaralılar arasında bir Türk var. Mehmet Ali Ünal adlı hacı adayı olayda başından yaralandı. Ünal'ın durumunun iyi olduğu bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kabe'de vincin yıkılma anı kameraya yansıdı- Video
Kabe'deki kazadan ilk görüntü - Video
Kabe'deki vinç kazasından ilk görüntüler geldi

Dünya Haberleri