Jenson Button Formula 1'i bırakıyor mu?

Daha önce Formula 1'i bırakma sinyalleri veren Jenson Button devam kararı aldı. Britanyalı pilot 2016'da da McLaren adına mücadele edecek.

Dünyanın en çok takip edilen yarış organizasyonları arasında yer alan Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 2016 sezonunun takvimi belli oldu.Button, Singapur Grand Prix'sinin ardından "Eğer zirveden çok uzakta mücadele ediyor ve bir Formula 1 otomobili kullanıyorsanız, kolaylıkla başka bir şeyi sürmekten keyif alabilirsiniz. Her şey zirve mücadelesinin içinde olmakla ilgili. Her şey podyumun zirvesinde olabilme ihtimaliyle ilgili. Formula 1'in keyfi budur." demişti.

Reuters'in haberine göre; bu sezon McLaren kötü bir performans sergiliyor. Son zaferini 2012 yılında gören McLaren bu sezon 17 puan toplayabildi. Button da pilotlar sıralamasında 18'inci sırada.

35 yaşındaki Britanyalı pilot 279 yarışla Formula 1 tarihinin en tecrübeli üçüncü pilotu olarak öne çıkıyor.

Formula 1 kariyerine 2000 yılında Williams ile başlayan Button 15 Grand Prix kazandı. Bunun 8'i ise McLaren'la.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Galatasaray Alexander Buttner’i istiyor

Spor Haberleri