'İzmarit toplayan çiçek militanlar' çocuk vurdu

Cumhuriyet'in muhalefet adına "izmarit toplayan, dağa taşa saygılı militanlar" olarak lanse ettiği PKK'lılar Dağlıca'ya havan ve uçaksavar gibi ağır silahlarla saldırdı. 15 yaşındaki bir kız çocuğu yaralandı.

Seçim sürecinde "izmarit toplayan, dağa taşa saygılı militanlar" olarak lanse edilen PKK'lılar dün Hakkari Dağlıca Üs Bölgesi'ne saldırdı. Havan ve uçaksavar gibi ağır silahlarla yapılan saldırıda 15 yaşındaki bir kız çocuğu yaralandı. 

Seçim sürecinde başta Cumhuriyet gazetesi olmak üzere muhalef medyanın HDP'yi destekleyen, Selahattin Demirtaş'ı önplana çıkaran yayınlarına paralel olarak PKK da barış yanlısı bir örgüt olarak sunuldu. Can Dündar'ın yayın yönetmenliğini yaptığı Cumhuriyet'ten Ayşe Yıldırım Cemil Bayık'a bir siyasi parti lideri gibi Başkanlık tartışması, 7 Haziran seçimleri gibi konularda görüşlerini sordu. PKK'ya güzelleme yapılan izlenimler de yine Cumhuriyet'te yer buldu:

Kandil'dekiler çok çevreci!

"Bir iki küçük not: Kandil'de doğaya saygı önemli. Dağ taş demiyorlar, sigara izmaritlerini bile yerlere atmıyorlar. Eteklerde yaşayan köylülerin rastgele ağaç kesmesine izin vermiyorlar. Her yer tuvalet anlayışı yok, 'kurum'ların özel tuvalet alanları var. Komünal bir yaşam var. Yüzlerini seçemediğimiz kurum sahipleriyle peynir, ekmek, zeytinden oluşan kahvaltımızı yapıp vedalaşmaya hazırlanıyoruz. Fotoğraf çekmek isteğimiz kibarca reddediliyor. Güvenlik nedeniyle izin verilen yerler ve kişiler dışında fotoğraf çekiminin yasak olduğu söyleniyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

'Çiçek Çocuklar'ın merkezi Kandil hedefler arasında mı?
Türkiye 3 yıl sonra ilk kez PKK'ya sınır ötesi operasyon yaptı (Gün gün sınır ötesi operasyonlar)
İstanbul'da terör örgütüne operasyon yapıldı

Güncel Haberleri