İtalyan medyası: Elenirsek bahanemiz Cüneyt Çakır!

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda İtalya'nın İspanya ile karşılacağı maça Cüneyt Çakır'ın atanması Çizme'yi karıştırdı.

EURO 2016'daki İtalya-İspanya maçına Cüneyt Çakır'ın atanması, Çizme'de geniş yankı uyandırdı. Türkiye en iyi üçüncülerden olma şansını yitirmesine, İtalya'nın İrlanda'ya yenilmesi sebep olmuş, Türk taraftarlar sahaya yedeklerle çıkan Mavililere ateş püskürmüştü.

Yaşananların ardından Avrupa Futbol Şampiyonası ikinci tur maçına bir Türk hakemin atanması İtalyanlarca kuşkuya neden oldu. Çizme'deki internet sitelerinde ve sosyal medyayı kullanan futbolseverlerin paylaştıkları iletilerde, İtalyan taraftarların endişesi açıkça görüldü.

Milliyet'in haberine göre; Cüneyt Çakır'ın daha önce Juventus ile Barcelona arasındaki final maçını da yönettiği ve başarılı bir hakem olduğu belirtilirken, buna karşın son gelişmelerin ardından bir Türk hakemin bu maça verilmesinin şüphe uyandırdığı, UEFA Hakem Komitesi Şefi Pierluigi Collina'nın bu tercihinin sorgulanır olduğu vurgulandı.

İTALYAN BASININDA ÇAKIR ATANMASINA TEPKİLER:

Tuttosport: "Türkiye, turnuvadan elenmesi nedeniyle İtalya'yı suçlarken, İspanya maçı Cüneyt Çakır'a verildi"

Itasport Press: "Türkiye, İrlanda'ya kıyak geçti diye İtalya'yı suçlarken, Collina İtalya-İspanya maçına bir Türk'ü atadı"

Corriere Dello Sport: "Polemik... Turu geçemediği için Türkiye'nin İtalya'ya olan öfkesi hala sürüyor. İtalya-İspanya maçını Çakır yönetecek"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Lehlerden İsviçre’ye ‘Xhaka’: İsviçre 5-6 Polonya

Spor Haberleri