İsviçre 3 puanı tek golle aldı

2016 Avrupa Şampiyonası B Grubu maçında İsviçre, Arnavutluk'u Schar'ın 5. dakikada attığı golle 1-0 mağlup etti. Arnavutluk'ta Lorik Cana 36'da kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Karşılaşmaya etkili başlayan İsviçre 5. dakikada Xherdan Shaqiri'nin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Fabian Schar'ın kafa golüyle mücadelede 1-0 öne geçti.

Bu golden sonra oyundaki etkisini arttıran İsviçre Galatasaraylı oyuncu Blerim Dzemaili ile rakip kalede gol fırsatı yakalasada sonucu değiştiremedi.

Mücadelenin 35. dakikasında eski bir Galatasaraylı olan Lorik Cana topa elle müdahalede buludu ve hakem Carlos Velasco Carballo tarafından ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Kazanılan serbest vuruşu kullanan Blerim Dzemaili'nin doğrudan kaleye gönderdiği şutta top sol kale direğine çarparak geri geldi. İlk yarıyı İsviçre erken bulduğu golle 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıda Arnavutluk Sadiku ve Taulant Xhaka ile rakip kalede etkili olsada sonucu değiştiremedi ve İsviçre A Grubu'ndaki ilk maçından 3 puanla ayrıldı.

İsviçre forması giyen Granit Xhaka ile Arnavutluk'da oynayan Taulant Xhaka, EURO 2016 maçında karşılaştı. Bu olay, Avrupa şampiyonası'nda ilk kez gerçekleşti.

Basel forması giyen Taulant Xhaka Arnavutluk adına, Premier Lig ekibi Arsenal'a transfer olan Granit Xhaka ise İsviçre adına mücadele etti.

Granit Xhaka'nın maç öncesi paylaşımı: "Ben hazırım kardeşim, sen hazır mısın?"

Arsesal'e transfer olan Granit, ailesinin savaştan kaçarak Luzern'e gitmesi nedeniyle İsviçre milli takımında forma giyerken, Basel'de top koşturan Taulant ise Arnavutluk milli takımını seçmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

İngiliz ve Rus taraftarlar arasında kavga çıktı
Payet Fransızlar'ı ipten aldı: Fransa 2 - 1 Romanya
EURO 2016'ya görkemli açılış töreni

Spor Haberleri