İş'te Anne Projesi nedir? İşte Anne Projesi İŞKUR - günlük 80 TL harçlık, Aylık 400 Kreş desteği...

İş'te Anne Projesi günlük 80 TL harçlık, Aylık 400 Kreş desteği, Sağlık hizmeti ile kadıların çalışma hayatına katılımını hedefliyor. Peki İş'te Anne Projesi nedir?, İşte anne projesi İŞKUR nasıl başvurulur? İŞKUR meslek eğitim kursları, İŞKUR işbaşı eğitim program şartları nelerdir? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk İş'te Anne Projesi hakkında açıklama yaptı. Bakanı Selçuk "Proje kapsamında, 2018 yılında kurs ve programlara katılan kadınlara zorunlu giderlerin karşılanması amacıyla günlük verilen miktarı 2019 yılı için 80 liraya çıkardık" dedi. İşte anne projesi İŞKUR 2018 yılının Eylül ayında başlatılmıştı. 'İş'te Anne Projesi'nden öncelikle 0-15 yaş arası çocuğu olan kadınlar yararlanıyor. İşte "İş'te Anne Projesi" ile ilgili detaylar... Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "İş'te Anne Projesi kapsamında, 2018'de kurs ve programlara katılan kadınlara zorunlu giderlerin karşılanması amacıyla günlük verilen miktarı 2019 yılı için 80 liraya çıkardık." dedi. Bakan Selçuk, yaptığı açıklamada, ailenin ve kadınların güçlendirilmesi için çok önemli adımlar attıklarını belirtti.

İşte Anne Projesi İŞKUR bünyesinde kadınların çalışma hayatında daha aktif katılımını hedeflemektedir. İşte anne projesine katılan kadınlara günlük 80 TL harçlık, Aylık 400 Kreş desteği ve sağlık hizmeti verilmekte. İş'te Anne Projesi nedir? İş'te Anne Projesine kimler başurabilirİşte anne projesi İŞKUR nasıl başvurulur? İŞKUR meslek eğitim kursları, İŞKUR işbaşı eğitim program şartları nelerdir? Konu hakkındaki detaylar haberimizde.  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un açıkladığı proje "İş'te Anne Projesi" ile İŞKUR katılım sağlayacak annelere günlük 80 TL ödeme yapacak. Ayrıca çocuklu kadınlar için de 400 TL ek bakım desteği de yer alacak. İşte anne projesi detayları...

 BAKAN SELÇUK'TAN İŞ'TE ANNE PROJESİ AÇIKLAMASI

Türkiye'de kadınların çalışma hayatındaki durumuna değinen Selçuk, TÜİK verilerine göre 2005'te istihdam edilen 5 milyon 108 bin kadın bulunurken 2018 Kasım itibarıyla bu rakamın 8 milyon 960 bine çıktığına işaret etti. Kadınların, iş gücüne katılım oranlarında da önemli ilerlemeler olduğuna dikkati çeken Selçuk, "2005-2018 yılları arasında kadın istihdamı 3 milyon 752 bin kişi arttı." dedi.

"ÇOCUKLAR İÇİN AİLELER DESTEKLENİYOR"

Türkiye'de son 17 yılda kadın istihdamının artırılması için reform niteliğinde yasal düzenlemeler yapıldığını vurgulayan Selçuk, "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak kadın istihdamında dünyadaki gelişmeleri yakalamak, kadının ve ailenin güçlenmesini sağlayacak politikaların hayata geçirilmesi öncelikli hedeflerimizdendir." diye konuştu.

Selçuk, kadınların ekonomik ve sosyal yaşama katılımlarının güçlendirilmesi hak, fırsat ve imkanlardan eşit şekilde yararlanmalarının sağlanması, bu hususun tüm ana plan ve politikalara yansıtılması amacıyla 2018-2023 yıllarını kapsayan "Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı"nın hazırlanarak yürürlüğe konulduğunu hatırlattı.

Kadınların ve kız çocukların eğitime katılımı konusunda önemli çalışmalar olduğuna dikkati çeken Selçuk, Bakanlığın Şartlı Eğitim Yardımlarıyla çocukların okula devam etmesi şartıyla ihtiyaç sahibi ailelerin desteklendiğini söyledi.

İŞ'TE ANNE PROJESİNE BAŞVURU NASIL YAPILIR? 

İŞKUR’un iki programından birine katılım sağlamak gerekiyor. Bunlardan biri Meslek Eğitim Kursları diğeri İşbaşı Eğitim Program olacak. Her iki programın tüm detaylarına aşağıdaki bağlantılardan ayrıca ulaşabilirsiniz.İŞKUR, İşte Anne projesi için bu iki programa katılım şartlarını sağlamak yeterli olacak. Bu programlara katılma şartlarını sağlayanlar proje kapsamı içerisine alınacaklar.

İŞ'TE ANNE PROJESİNE BAŞVURU İÇİN HANGİ EVRAKLAR GEREKLİ?

Çocuğa ait nüfus cüzdanı aslı ve kreş ya da gündüz bakımevinin faturası isteniyor. Kreşten alınacak SGK sicil numarasının yer aldığı belge ile İŞKUR'a başvuru yapılabilecek. Başvurular Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüklerine yapılabilecek.

MESLEK KURSLARI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? 

İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak, Yetiştirilecekleri mesleğe uygun özelliklere sahip olmak, İşverenin aradığı özel şartları taşımak, İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak, Emekli olmamak gerekiyor. Eğitimlere katılmalarına ve kurs sonunda da istihdam edilmelerine engel durumları bulunmadığı il müdürlüğünce uygun görülen yükseköğretim ve açık öğretimde okuyan öğrenciler de kurslara katılabilirler.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMINA BAŞVURU ŞARTLARI NELEDİR? 

İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak, İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak, Emekli olmamak, Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak gerekmektedir.

Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olma İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak, Yukarıdaki şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilirler.Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim programından yararlanabilirler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

İŞKUR yarım çalışma ödeneği nedir? Kimler yarım çalışma ödeneğine başvurabilir?
İŞKUR'dan çalışan annelere 40 milyon lira ödeme
İŞKUR yarım çalışma ödeneği nedir? Çalışan anneler yarım çalışma ödeneğine nasıl başvurulur?

Güncel Haberleri