AK Parti, yeni yönetimi ve vekil aday listelerinde yaptığı revizyonların ardından 1 Kasım seçim beyannamesini de “2002” ruhuyla şekillendiriyor. Seçim beyannamesinin en önemli bölümünü ise sosyal kesimlere yönelik vaatler oluşturacakken, her il için ayrı seçim beyannamesi kaleme alındı ve ayrı programlar planlandı. Partinin ağır isimleri de kritik bölgelerde sahaya inerek detaylı çalışma yapacak.
25 miting, her il için ayrı seçim programı
AK Parti'nin seçim beyannamesi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik koordinesindeki bir ekip tarafından yenilendi. Milliyet gazetesinin haberine göre, beyanname üzerinde son rötuşları yapacak olan Başbakan Davutoğlu 4 Ekim'de Ankara Arena'da Seçim Beyannamesi'ni açıklayacak. Davutoğlu bu kez "tekno seçim kampanyası"na odaklanacak. 25 civarında ilde miting yapacağı belirtilen Davutoğlu'nun gittiği her ilde farklı programlar yürüteceği kaydedildi. Bu kapsamda STK'larla buluşma, ev ziyaretleri, esnafla sohbet gibi organizasyonlar Davutoğlu'nun gündeminde olacak.
Kurmaylar sahaya inecek
7 Haziran sonuçlarının kapsamlı analizi sonrası listelerde köklü değişime gedin ve "İlk günkü aşkla Haydi Bismillah" diyen Davutoğlu, partinin başarılarıyla öne çıkan isimlerini üç dönem kuralının da esnetilmesiyle ön saflara sürmüştü. Bekir Bozdağ'dan, Binali Yıldırım'a, Ömer Çelik'ten Mehmet Ali Şahin'e kadar isimler yine sahada olacak.
100 sayfayı geçmeyecek, projeler net olacak
AK Parti, beyannamesinin içeriğinde de revizyona gidecek. AK Parti, bu kez 100 sayfayı geçmeyecek, yeni projelerin kısa ve net biçimde aktarılacağı bir beyannameyi kamuoyuna açıklayacak. AK Parti, son kongresiyle oluşan yeni yönetimi ve milletvekili aday listelerinde yaptığı revizyonların ardından tek başına iktidar günlerine dönmek istediği 1 Kasım seçimleri için seçim beyannamesini de “2002" ruhuyla şekillendiriyor.
AK PARTİ'NİN VAATLERİ:
Kulislere yansıyan bilgilere göre bildirgede yer alması planlanan bazı vaatler şöyle:
- Emeklilere bu yıl yapılan 100 liralık artış, bin 100 TL'nin üzerinde maaş alanlara da yansıtılacak.
- Emeklilere yılda bir kez ikramiye verilecek.
- Çalışan emeklilerden prim alınmaması sağlanacak.
- Emeklilere faizsiz, geri ödemesi kolay kredi imkanı tanınacak.
- Sözleşmeli memurlara kadro imkanı sağlanacak, taşeron uygulması daha sağlıklı yapıya kavuşturulacak.
- Esnek çalışma modelleriyle ilgili düzenleme çıkarılarak, istihdam teşvikleri yenilenecek.
- İşsizlik sigortasından yararlanma koşulları esnetilecek. Yararlanma süresi uzayacak.
- Türkiye iş Kurumu, meslek başvurularında sigortalı çalışanı olmayan ailelere öncelik verecek. Böylece her evde en az bir çalışan olması ve herkesin sosyal güvenceye kavuşması sağlanacak.
- Kadınların çalışma hayatına katılımını artırmak amacıyla kreş sayısının artması için teşvik düzenlemesi hayata geçirilecek.
- Okul saatleri çalışma saatleriyle uyumlu hale getirilecek.
- Üniversite mezunlarına iş buluncaya kadar “harçlık", kendi işini kuracak gençlere hibe kredi verilecek.
- Müracaat eden tüm öğrencilere yurt, isteyene kredi ve ihtiyaç sahiplerine burs sağlanacak.