İstanbul Bayrampaşa seçim sonuçları 2019: 31 Mart Bayrampaşa yerel seçim sonucu oy oranları

Türkiye seçim sonuçlarına kilitlendi... Bayrampaşa seçim sonuçları, partilerin ve adayların aldığı oy oranlarını seçim 2019 sayfasından aktarıyoruz. Bayrampaşa seçim sonuçları 2019 için tüm detaylar son dakika seçim haberleriyle birlikte tablolara yansıyor. Bayrampaşa'da AK Parti Atilla Aydıner ile CHP Remzi Albayrak arasındaki yarışın belirleyeceği seçim sonucu oy oranları ne? CHP mi önde AK parti mi önde? İşte son durum...

Türkiye 31 Mart yerel seçimlerinin heyecanını yaşıyor. Oy sayımının devam ettiği dakikalarda gözler sandık sonuçlarında. Bayrampaşa seçim sonuçuları da merak ediliyor. İstanbul seçim sonuçlarına etki edecek Bayrampaşa oy oranları ne?AK Partili Atilla Aydıner ile CHP'li Remzi Albayrak arasında geçen Bayrampaşa yerel seçim yarışında kim önde? 2019 İstanbul ilçe ilçe seçim sonuçlarını aktardığımız seçim özel sayfasından 31 Mart Bayrampaşa seçim sonucunu, partilerin oy oranlarını takip edebilir son dakika seçim haberlerine ulaşabilirsiniz.
 
 
Peki Bayrampaşa 31 mart yerel seçimlerinde nasıl bir tablo ortaya çıkar. AK Parti Atilla Aydıner mi CHP'li Remzi Albayrak mı önde sorusunun cevabı aranırken, son seçim sonuçları ve anketler aslında ipusucu veriyor. AK Parti'nin güçlü olduğu Bayrampaşa'da Cumhur İttifakı kapsamında MHP de Aydıner'e destek verdi. Ancak bu kez CHP de Millet İtitfakı ile seçime girdi.
 
 
31 MART BAYRAMPAŞA SEÇİM SONUÇLARI OY ORANLARI
 
Remzi Albayrak İYİ Parti'nin doğrudan HDP'nin ise gizli desteğini aldı. Bu tabloda sürprizlerin yaşanması muhtemel... 

24 Haziran Bayrampaşa seçim sonuçlarına bakıldığında AK Parti yüzde 48, CHP yüzde 25.3, İYİ Parti yüzde 10.9, MHP yüzde 8.9, HDP yüzde 4.9 oranında oy aldı. 31 Mart Bayrampaşa seçim sonucunda AK Parti'nin zaferi kaçınılmaz gözüküyor. 

Bayrampaşa seçim sonucuna yönelik anketler de benzer tablo dikkat çekiyor. ORC'nin son seçim anketinde tahminler şöyle: 

Cumhur İttifakı adayı: %48,6
Millet ittifakı adayı: %38,8
Kararsız: %11,2
Diğer: %1,4
Bayrampaşa – İstanbul seçim anketi (Büyükşehir):

Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım: %50,5
Millet ittifakı adayı Ekrem İmamoğlu: %41,1
Kararsız: %7,4
Diğer: %1,0

CHP SÜRPRİZ YAPABİLİR Mİ?

ADA şirketinin anketi ise sürpriz olabileceğini gösteriyor. Anket sonucuna göre AK Parti adayı Atila Aydıner Yüzde 48.6, Remzi Albayrak yüzde 45.8 oy alıyor. Kararsızlar dağıtılmadan önceki oy oranalrı ise yüzde 42.5 AK Parti, yüzde 39.1 CHP... Bu durum kararsızların son anda Millet İttifakı'na yöneleceğini gösteriyor. Bu noktada HDP'nin yüzde 5'i bulan oy oranı önemli hale geliyor. 

BAYRAMPAŞA SEÇİM SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Oy verme saatlerinin 07.00-16.00 olduğu illerde saat 16.00, diğer illerde saat 17.00'den önce oylar sayılmaya başlanamayacak. Sandık seçmen listesindeki bütün seçmenler oylarını kullanmış olsalar bile oy vermenin bitim saatinden önce sandıklar kesinlikle açılamayacak.

AK PARTİ'NİN BAYRAMPAŞA ADAYI ATİLA AYDINER KİMDİR?

2014 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde AK Parti'nin adayı Atila Aydıner seçimleri kazandı ve o tarihten bu yana Bayrampaşa Belediye Başkanı olarak görev yapıyor. AK Parti, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde mevcut Belediye Başkanı Atila Aydıner'i yeniden aday gösterdi.

Aslen Rizeli olan Atila Aydıner, 1958 yılından bu yana Bayrampaşa'da ikamet etmekte olup, lise eğitimini Pertevniyal Lisesi'nde tamamladı. Aydıner, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun oldu.

Aydıner, iş hayatına 1980 yılında Bayrampaşa'da Eczacı olarak başladı. 1984 -1987 yılları arasında, İstanbul Eczacı Odası'nda genel sekreterlik görevini yürüttü. Bayrampaşa Tuna Spor Kulübü Başkanlığı yapan Aydıner, Tuna Lisesi'nde bir süre İngilizce öğretmeni olarak görev yaptı.

Siyasi yaşamına Milli Selamet Partisi ile adım atan Aydıner, Mahalli İdareler Enstitüsü'nde şehir planlaması, belediyecilik, belediye mevzuatı ve yöneticilik konularındaki eğitimini tamamladı. Uzun yıllar Refah Partisi ve Fazilet Partisi Bayrampaşa İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Aydıner, 1994-2004 yılları arasında Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcılığı yaptı.

Aydıner, 30 Ekim 2001 tarihinde AK Parti Bayrampaşa İlçe Teşkilatı'nı kurarak; Ak Parti Bayrampaşa İlçe Başkanlığı görevini 8 Mayıs 2007'ye kadar devam ettirdi. 22 Temmuz 2007'de 23. Dönem İstanbul İkinci Bölge Ak Parti Milletvekili Adayı gösterildi. Mart 2009 yerel seçimlerinde, İstanbul Büyükşehir ve Bayrampaşa Belediyesi Meclis Üyesi seçildi. Çeşitli vakıflarda ve derneklerde başkanlık, yöneticilik ve mütevelli heyeti üyeliği yapan Aydıner, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çalışanlar ve Temel Haklar Komisyonu Başkanlığı görevinde bulundu.

16 Mart 2011'de olağanüstü toplanan Belediye Meclisi tarafından Bayrampaşa Belediye Başkanı seçilen Atila Aydıner, başkanlık görevini 30 Mart 2014'e kadar sürdürdü.

30 Mart 2014'te yapılan Yerel Seçimlerde AK Parti Bayrampaşa Belediye Başkan adayı olan Atila Aydıner, yüzde 50.4 oranında oy alarak yeniden Bayrampaşa Belediye Başkanı seçildi. Atila Aydıner, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde yeniden AK Parti Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı oldu.

CHP'Lİ ADAY REMZİ ALBAYRAK KİMDİR?

CHP'nin 31 Mart seçimlerinde Bayrampaşa adayı Remzi Albayrak Kuleli Askeri Okulu'nda eğitim aldı. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı. Bunların yanı sıra, CHP Bayrampaşa İlçe Başkanlığını da yürütüyor. 

Remzi Albayrak, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerine CHP'den İstanbul İli, Bayrampaşa İlçesi Belediye Başkan adayı oldu.

OY KULLANIRKEN BUNLARA DİKKAT

Seçim sırasında oyların geçersiz sayılmaması, seçmenlerin demokratik haklarını kullanabilmesi için bazı kriterlere dikkat edilmesi gerekiyor. Yaklaşık 57 milyon seçmen 31 Mart’ta sandığa gitmeye hazırlanırken, seçmenin dikkat etmesi gereken 10 önemli nokta şöyle:       

1- DOĞU’DA 1 SAAT ERKEN BAŞLAYACAK: 

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis olmak üzere 32 ilde seçmenler 07.00-16.00, diğer illerde 08.00-17.00 saatleri arasında oyunu kullanabilecek.       

2- SÜRE DOLSA BİLE SIRADA BEKLEYİN:

Oy verme saati bittiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sırayla oylarını kullanacak. 

3- NEREDE OY KULLANACAĞINIZI ÖNCEDEN ÖĞRENİN:

Vatandaşlar, ilk olarak nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenecek. Bu bilgileri içeren seçmen bilgi kağıdı eline ulaşmayanlar, YSK’nın internet sitesinden, e-Devlet kapısından veya Seçmen Sorgulama mobi  uygulamasından oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebilecek.       

4- TC NUMARALI KİMLİK BELGESİNİ UNUTMAYIN:

Seçmenlerin oy verme günü yanına Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, geçici kimlik belgesi, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki bir belgeyi yanında bulundurması gerekecek.       

5- SEÇMEN BİLGİ KAĞIDI OLMASA BİLE OY KULLANIN:

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Seçmen bilgi kağıdı gelmeyenler nerede, hangi sandıkta oy kullanacağını YSK’nın internet sitesinden de görebilecek.       

6 -CEP TELEFONLARI YASAK:

Sandık kurulu görevlisi, seçmenin kimliğini alarak seçmen listesinde ismini bulacak ve kontrollerini yaptıktan sonra birleşik oy pusulası, zarf ve  mührü seçmene vererek kabinde oyunu kullanmasını isteyecek. Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazlar, oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılacak.       

7 - PUSULAYI İYİCE KONTROL EDİN:

Oy pusulasında yırtık, işaret veya yazı olmamasına dikkat edilecek. Oy pusulasına, ‘’TERCİH’’ veya ‘’EVET’’ mührü dışında, herhangi bir yerine imza atılması veya işaret konulması halinde oy geçersiz sayılacak. Birleşik oy pusulasından başka, zarfa hiçbir şey konulmayacak, aksi halde kullanılan oy geçersiz olacak. Yanlış oy kullandığını düşünen ve yeni pusula isteyen seçmene yenisi verilmeyecek.       

8 - PUSULALARI TEK ZARFA KOYUN:

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van’daki seçmenler, “büyükşehir belediye başkanı”, “belediye başkanı”, “belediye meclis üyeliği” ile “muhtarlık ve ihtiyar heyeti” için oy kullanacak.       

Büyükşehir olmayan illerde ise “il genel meclisi üyeliği”, “belediye başkanı”, “belediye meclis üyeliği” ve “muhtarlık ve ihtiyar heyeti” için oy verilecek. Köylerde ise “il genel meclisi üyeliği” ile “muhtarlık ve ihtiyar meclisi” için oy atılacak. Tüm oy pusulaları tek zarfa konulacak.      

9 - KABİNDE UZUN SÜRE BEKLEMEYİN: 

Seçmen, kapalı oy verme yerinden dışarı çıkmadıkça hiç kimse oraya giremeyecek. Ancak oy pusulasını hazırlamak için, kapalı oy verme yerinde, normal süreden fazla kalan seçmenler, kurul başkanı tarafından makul bir süre verilerek uyarılacak. Bu uyarıya rağmen kapalı oy verme yerinden çıkmayan seçmen oradan çıkarılacak.       

10 - OY KULLANDIKTAN SONRA İMZAYI UNUTMAYIN: 

Seçmen, zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adının bulunduğu yerin karşısını imzalayacak.

TÜRKİYE'DE YEREL SEÇİMLER

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Türkiye ilk yerel seçimlerini 12 Ağustos 1930'da gerçekleştirdi. Bu tarihten sonra 1934, 1938, 1942, 1946, 1950, 1955, 1963, 1968, 1973, 1977, 1984, 1989, 1994, 1999, 2004, 2009, 2014 olmak üzere toplam 17 yerel seçim daha yapıldı.

Türkiye, 31 Mart Pazar günü ise 19'uncu yerel seçimlerini gerçekleştirecek.

24 Haziran 2018'de yapılan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile yeni yönetim sistemiyle tanışan Türkiye, bu sistemin ardından ilk yerel seçimini yapacak.

12 siyasi parti ile bağımsız adayların katıldığı seçimlerde 30 büyükşehir, 51 il, 519 büyükşehir ilçesi, 403 ilçe, 386 belde olmak üzere bin 389 aday belediye başkanı seçilecek.

Seçmenler 31 Mart Pazar günü ayrıca 32 bin 46'sı mahalle, 18 bin 190'ı da köy olmak üzere, 50 bin 236 muhtarı belirleyecek.

Pazar günü ayrıca 23 bin 44 belediye, bin 277 il genel meclisi, 128 bin 172 ihtiyar heyeti, 73 bin 506 ihtiyar meclisi üyesi de seçilecek.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Son dakika İstanbul Ekrem İmamoğlu oy oranı 31 Mart 2019 İstanbul seçim sonuçları canlı
İstanbul seçim sonuçları 2019 Binali Yıldırım oy oranı ne 31 Mart seçimleri son durum
İstanbul seçim anketinde Binali Yıldırım mı Ekrem İmamoğlu mu önde? 2019 İstanbul anket sonuçları

Seçim 2019 Haberleri