İsrail Türkiye'den hala umutlu

İran'ın Batılı devletlerle imzaladığı nükleer anlaşmadan rahatsız olan İsrail, Türkiye ile ilişkilerini düzeltmenin yollarını aramaya başladı. İsrail Dışişleri Bakanlığı Genel Direktörü Dore Gold, İran'ın iki ülke için ortak tehlike olduğunu, ilişkilerin yakında düzelmesini umut ettiğini söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Genel Direktörü Dore Gold, Jerusalem Post gazetesine verdiği demeçte Türkiye ile ilişkilerin yeniden düzelmesinden umutlu olduğunu söyledi. Gold, "Yakın gelecekte Türkiye ve İsrail'in ilişkilerini yeniden kurmak için için bir yol bulacağından umutluyum" diye konuştu.

Gold'un ayrıca haftaya Türk gazetecileriyle bir toplantı yapacağı belirtildi.

"İran, hem İsrail hem de Türkiye için sorun"

İran'ın bölgedeki nüfuzunun artmasının sadece İsrail değil, Tükiye için de bir sorun olduğunu savunan Gold, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin etrafındaki stratejik ortam, iki veya üç yıl önce olduğundan çok daha karmaşık. IŞİD'in yükselişi sadece Suriye değil, Türkiye için de bir zorluk"

"İsrail ve Türkiye'nin ortak çıkarları var"

Gold, gazetenin Recep Tayyip Erdoğan ülkenin başındayken iki ülkenin ilişkilerinin düzelmesinin mümkün olup olmadığı şeklindeki soruya ise "Ülkeler nihayetinde çıkarlarına göre hareket ederler, ve ben Türkiye ve İsrail'in önemli ortak çıkarlarının olduğunu düşünüyorum" diye yanıt verdi.

Gold'un Haziran ayında İtalya'nın başkenti Roma'da Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile gizli bir görüşme yaptığını iddia eden Jerusalem Post, ayrıca Dışişleri Bakanlığı danışmanı Yasin Aktay'ın, İsrail'le Mavi Marmara konusunda anlaşmanın yakında imzalanacağını şeklindeki sözlerini hatırlattı.

"Hamas'la görüşmüyoruz"

Öte yandan Gold, İsrail'in Hamas'la barış süreci üzerine gizli görüşmeler yaptığı iddialarını reddetti. Hamas'ın beklenen reformları yapmadığını savunan Gold, İsrail'in şu aşamada Hamas'la müzakerelere başlamayı düşünmediğini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

İsrail Dışişleri Bakanı Gold: Türkiye ile iyi ilişkilere sahip olmak istiyoruz
İsrail: Türkiye'yle barış istiyoruz

Dünya Haberleri