İsrail İskan Bakanlığı, Paris saldırıları nedeniyle Kur'an'a hakaret etti

İsrail İskan Bakanlığı Sözcüsü Nira Yadin, Twitter üzerinden yayımladığı mesajda Paris'teki saldırıları Kur'an-ı Kerim'de geçen bir ayete bağladı.

İsrail İskan Bakanlığı Sözcüsü Nira Yadin, Paris'teki saldırılardan İslam'ı ve Müslümanları sorumlu tuttu. Yadin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada saldırıların nedeninin Kur'an-ı Kerim'de yazan bir sure olduğunu iddia etti. 

Yadin'in açıklamasına sert tepki gösteren el-Mizan İnsan Hakları Kurumu, Yadin hakkında İsrail Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Kurum, Yadin'in "ifade özgürlüğü sınırlarını aşan ve Kur'an-ı Kerim'e hakaret içeren" sözler sarfettiğini dile getirdi.


Filistinli çocuklar, Paris saldırılarına böyle tepki göstermişti.

Fransa'nın başkenti Paris'te IŞİD tarafından gerçekleştirilen ve 132 kişinin hayatını kaybettiği saldırılar, Filistin de dahil olmak üzere bütün Müslüman dünyasından büyük tepki toplamıştı. Her gün İsrail'in terörüne maruz kalan Filistinli çocukların, "Gazze, Paris'le dayanışma içinde" yazan dövizlerle verdiği pozlar sosyal medya üzerinden yayımlanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Tasarım harikası Sancaklar Camii'ne nasıl gidilir?

Dünya Haberleri