IŞİD'in Kilis'i hedef alan Katyuşa füzelerini Suriye'de evlerden attığı iddiası

Terör örgütü IŞİD’in Kilis’i hedef alan Katyuşa roketlerini Suriye’de sivillerden gasp ettiği evlerden gönderdiği bildirildi. Roketleri Suriye köylerindeki evlerden atan terör örgütünün roketatar rampalarını gizlemek için bu yöntemi seçtiği öne sürüldü.

Türkiye'nin sınırında bulunan Suriye köylerinden terör örgütü IŞİD tarafından Kilis'e atılan füze atışlarının, sivillerin terk ettiği evlerden yapıldığı ortaya çıktı.

YENİ YÖNTEM

Yeni Şafak'ın haberine göre IŞİD'in Kilis ve diğer yerleşim birimlerini vuran roketleri genellikle Suriye köyleri Savran, Toybuk ve Hötümlet'ten attığı bildirildi. Türkiye'nin roketlerin geldiği yerleri havadan ve karadan gözlem altına alması üzerine IŞİD'in yeni yöntemler uyguladığı belirtildi.

CAMİNİN YANINDAKİ EVİ KULLANIYOR

IŞİD, füze rampaları için ormanlık alan, yeraltı sığınağı ve hareketli rampa seçenekleri ile birlikte dikkat çekmemek amacıyla sivillerin yaşadığı evleri de kullanmaya başladı. Katyuşa füzelerini Halep'in kuzerinde yer alan Savran kasabasından attığı tespit edilen IŞİD'in, füze rampalarını yerleştirmek için sivillerin evlerini gasp ettiği belirlendi. Savran kasabasında IŞİD tarafından seçilen ev, kasabanın en büyük camisinin yanında yer alıyor. Füze ateşlemekte kullanılan evin çevresinde bulunan diğer evlerde yüzlerce sivil ikamet ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kilis'te Suriye sınırına akıllı kuleler
IŞİD'in maaş defteri Gaziantep'te ortaya çıktı

Güncel Haberleri