IŞİD'e eş zamanlı hava ve kara operasyonu başlatıldı

Diyarbakır 8. Ana Jet Komutanlığı'ndan kalkan Türk jetleri Kilis'in karşısındaki DAEŞ hedeflerine bomba yağdırdı. Öte yandan Suriye'deki muhalifler de karadan havan atışlarıyla IŞİD mevzilerini vurdu.

DAEŞ'a karşı Suriye'de kapsamlı operasyonlar başladı. Adana İncirlik Hava üssünden kalkan koalisyon uçakları ile Diyarbakır 8. Ana Jet Komutanlığı'ndan kalkan Türk jetleri Kilis'in karşısındaki DAEŞ hedeflerine boma yağdırdı. Saat 19.00 sıralaında havalananan uçaklar, DAEŞ hedeflerini vurdu.

Muhalifler de karadan havan atışı yapıyor

Habertürk'ün iddiasına göre Suriyedeki muhalifler de karadan havan atışlarıyla DAEŞ'a karşı saldırı düzenledi. Çatışmaların yaşandığı bölgeden gelen patlama sesleri Kilis sınırından da duyuldu.

DHA: PYD ile IŞİD çatışıyor

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre, Fırat Nehri'nin batısında IŞİD kontrolündeki Cerablus ve Fırat Nehri'nin doğu yakasında PYD kontrolündeki Zormağara ve Ziyaret köylerinden karşılıklı havan atışları yapılıyor.

Sesler Türkiye'den de duyuluyor

Gerek Cerabulus, gerekse de PYD bölgesinden dumanların yükseldiği görülürken, havan ve silah sesleri Türkiye tarafından da duyuluyor. Patlamaların ardından Fırat'ın iki yakasındaki PYD ve IŞİD denetimindeki bölgelerden dumanlar yükseliyor.

Güvenlik önlemleri artırıldı

Uzun süredir sessizliğin hakim olduğu bölgeden duyulan çatışma ve patlama seslerinin ardından, sınır hattında güvenlik önlemleri de artırıldı. Hudut karakollarındaki askerler Suriye tarafındaki gelişmeleri sürekli olarak termal kameralar ile takip ederken, askeri birlikler de zırhlı araçlar ile sınır hattında sürekli devriye görevi yapıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

IŞİD'in Libya kolu lideri Ebu Nebil öldürüldü
Carablus'ta terör örgütleri IŞİD ve PYD arasında çatışma

Dünya Haberleri