IŞİD'den Rusya'ya tehdit: Okyanuslar kadar kan akacak

IŞİD, internet üzerinden yayınladığı video ile Rusya'ya tehditler savurdu. Videoda "Okyanuslar kadar kan akacak", "Kremlin bizim olacak", "Avrupa sallanıyor, Rusya ölüyor" gibi ifadeler yer aldı.

Geçtiğimiz haftalarda Mısır'da düşen Rus yolcu uçağının içine kendi militanları tarafından bomba yerleştirildiğini açıklayan IŞİD, yayınladığı video ile Rusya'yı tehdit etti.

Yaklaşık 5 dakikalık videoda terör örgütü IŞİD, Rusya’ya yakın zamanda saldıracağını duyurdu. IŞİD’in daha önce gerçekleştirdiği saldırılarla ilgili anların da yer aldığı videoda, “Çok yakında okyanuslar kadar kan akacak”, “Kremlin bizim olacak”, “Avrupa sallanıyor, Rusya ölüyor” ifadelerinin yer aldığı alt yazılara yer verildi.

Peskov: Videoyu inceleyeceğiz

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, basın mensuplarına Moskova’da yaptığı açıklamada görüntüler hakkındaki haberleri duyduğunu ancak videoyu izlemediğini söyledi. Görüntülerin gerçekliği ile ilgili herhangi bir bilgisi olmadığını da aktaran Peskov, “Her halükarda güvenlik yetkililerimiz tarafından incelenecektir” dedi.

IŞİD, daha önce de Rus yolcu uçağının Mısır'da düşmesini şeker dağıtarak kutladığı bir video yayınlamıştı. Videoda Rusya, akıcı bir şekilde Rusça konuşan bir militan tarafından tehdit edilmişti.

MOSKOVA/İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

IŞİD: Beyaz Saray'ı havaya uçuracağız
IŞİD'den ABD'ye tehdit: Washington'u vuracağız!
Şok iddia: Rus uçağına konan bombayı İngiliz IŞİD'ciler yaptı

Dünya Haberleri