IŞİD Rakka'da Rusya'nın saldırıları nedeniyle ailelerini tahliye etmeye başladı

Rusya tarafından gerçekleştirilen hava saldırıları nedeniyle, IŞİD terör örgütü başkent ilan ettikleri Rakka'da yaşayan ailelerini Irak'ın Musul kentine tahliye etmeye başladı.

IŞİD militanları Suriye'nin Rakka şehrine gerçekleştirilen hava saldırılarından sonra ailelerini Irak'ta kontrollerindeki başka bir bölgeye tahliye etmeye başladıkları bildirildi.

IŞİD ailelerini Musul'a tahliye ediyor

Rus gazetesi RBK'nın Lübnan gazetesi Al Akhbar'a dayandırarak verdiği habere göre, IŞİD militanları başkentleri olarak ilan ettikleri Rakka'ya gerçekleştirilen Rus hava saldırılarından sonra ailelerini tahliyeye başladılar. Habere göre, militanlar Suriye'den tahliye ettikleri ailelerini Irak'da kontrollerinde bulunan Musul kentine götürmeye başladılar.

Rakka'da çözülme başladı

Haberde Rus Genel Kurmay'ın verdiği bilgilere göre Rakka bölgesinde Rus uçaklarının gerçekleştirdiği hava saldırısında 50'den fazla IŞİD hedefinin vurulduğunu ve bunun örgütte çözülmelere neden olduğu da belirtildi.

Rakka IŞİD'in başkenti

Bu arada Rusya Genel Kurmay Başkanlığı'ndan Andrew Kartapolov, teröristlere karşı düzenlenen hava saldırılarının devam edeceğini belirtti. Rakka, 2013'ün Mart ayında El Kaide ile bağlantılı Al-Nusra Cephesi militanları tarafından ele geçirilmişti. Bundan bir kaç ay sonrada IŞİD'in kontrolüne geçen şehir militanlarca başkentleri olarak ilan edilmişti.

RAKKA/DHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Robert Fisk, Rusya'nın hava saldırılarının Esad'ı nasıl koruduğunu yazdı
Rus uçakları Lazkiye'yi vurdu: 2 kişi öldü, çok sayıda yaralı var
Rusya, IŞİD'i Rakka'da vurdu

Dünya Haberleri