IŞİD, Paris saldırılarını PS4'le mi planladı?

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, IŞİD militanlarının Paris'teki saldırıları planlamak için PlayStation 4 üzerinden iletişim kurduğunu söyledi. Jambon, "PS4'ü takip etmek, Whatsapp'tan daha zor" dedi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılan ev baskınlarında bir PlayStation 4 ele geçirilmesi, IŞİD militanlarının haberleşmek için oyun konsolu kullandığı şüphesine neden oldu.

Forbes'ta her alan habere göre konuyla ilgili açıklamada bulunan Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, PS4 üzerinden yapılan görüşmelerin takip edilmesi zor olduğu için militanların bu yöntemi kullanmış olabileceğini söyledi. Jambon, “PS4'ü takip etmek, Whatsapp'ı takip etmekten daha zor” diye konuştu.

Oyun konsollarını izlemek imkansız

Oyun konsollarındaki iletişimi takip etmenin, telefon konuşmalarını izlemeye göre çok daha zor olduğu belirtiliyor. Ayrıca oyun konsollarındaki verilerden yararlanarak bir kişinin profilini oluşturacak düzeyde bilgi elde etmenin mümkün olmadığı ifade ediliyor.

Ayrıca oyunlar aracılığıyla sesli ya da yazılı iletişim dışında yöntemlerin de mümkün olduğu belirtiliyor. Buna örnek olarak, bazı oyunlarda duvarlara mermilerle kısa süre içinde silinen yazılar yazılabilmesi gösteriliyor.

Paris'te cuma gecesi düzenlenen ve 132 kişinin öldüğü saldırıları Belçika vatandaşı Abdelhamid Abaaoud'un planladığı açıklanmıştı. Saldırıları düzenleyen militanlardan hayatta kalan tek isim olan Salak Abdeslam, Belçika'da polis tarafından yakalanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Paris saldırısında aranan terörist Belçika'da yakalandı
Paris saldırılarını Abdelhamid Abaaoud'un planladığı açıklandı

Dünya Haberleri