IŞİD Palmira antik kentinde 25 askeri çocuklara infaz ettirdi

IŞİD, "çocuk cellatları"nın, Palmira antik kentinin içinde yer alan, amfi tiyatroyu dolduran kana susamış seyirciler önünde, Suriye rejimine bağlı 25 askeri infaz ettiği görüntüleri paylaştı.

[Karar]

IŞİD antik Palmira kentinde bulunan bir amfi tiyatrodaki 12 13 yaşlarında çocuklarla gerçekleştirdiği toplu infazın görüntülerini yayınladı. Tedmur’daki amfi tiyatroda 25 rehinenin 28 Mayıs’ta katledildi düşünülüyor.

Videoda daha önceden festival alanı olarak kullanılan amfi tiyatronun sahnesine 25 Suriye rejimine bağlı olduğu iddia edilen asker elleri ve ayakları bağlı halde görünüyor.

Esir alınan askerlerin dizüstü çöktürüldüğü videoda, 12 13 yaşlarında olduğu tahmin edilen çocuklar infazı gerçekleştirmek için yerlerini alıyor. Amfi tiyatroda infazı izlemek için toplanan kana susamış kalabalığın önünde infaz gerçekleştiriliyor. 

10 dakikalık propaganda videosunda IŞİD militanlarının kentteki bir cezaevini havaya uçurmasının görüntülerine de yer verildi. 

Palmira Antik Kenti

M.S. 2. yüzyılda Romalılar tarafından inşa edilen Antik tiyatroyu  elinde bulunduran IŞİD, UNESCO tarafından dünya kültür mirası olarak kabul edilen eserleri tahrip etmiş ve dünyaca ünlü aslan heykelini balyozlarla paramparça etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

IŞİD üç tutsağın idamı için Palmyra sütunlarını uçurdu
Halep'te muhaliflerle rejim arasındaki çatışma sürüyor

Güncel Haberleri