IŞİD: Beyaz Saray'ı havaya uçuracağız

IŞİD, yeni yayınladığı videoda ABD'yi Beyaz Saray'ı "havaya uçurmakla" tehdit etti. Altı dakikalık videoda militanlar, Paris saldırılarına benzer daha çok eylem yapacaklarını söyledi.

[Karar]

IŞİD, son 24 saatte ABD'ye yönelik ikinci tehdit videosunu yayınladı. İlk videoda New York'taki Times Meydanı'nda eylem yapma tehdidinde bulunan IŞİD militanları, ikinci videoda ise Beyaz Saray'ı "havaya uçuracaklarını söyledi.

IŞİD bağlantılı bir internet sitesi üzerinden yayınlanan altı dakikalık videoda, militanlar ABD Başkanı Barack Obama ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'a hitaben Paris katliamına benzer eylemler düzenleyeceklerini söyledi.

Sizi canlı bomba yeleklerimizle kızartacağız

İki kişinin konuştuğu videoda militanlardan biri "Sizi canlı bomba yeleklerimizle kızartacağız" derken, diğeri Fransa'ya hitaben hitaben "Başarısızsın ve ömrün uzun olmayacak. İşimizde izinle başladık ve sözde Beyaz Saray'ı ateşimizle karartarak bitireceğiz" ifadelerini kullandı.

"Teröristler korku havası yaratmaya çalışıyor"

Bu tür videoların, eski çekimler kullanılarak hızlı şekilde üretildiğini söyleyen New York Polis Şefi William Bratton, Fox News'a yaptığı açıklamada, "Teröristler korku havası yaratmaya çalışıyor. Biz korku içinde yaşamayacağız" dedi.

Öte yandan videonun orijinal olup olmadığının incelendiği belirtildi. Yeni videoda şiddet sahnelerinin yer almamasının, videonun IŞİD'e ait olduğu konusunda şüpheler uyandırdığı ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

FBI: ABD'de Paris'tekine benzer saldırılar beklemiyoruz
IŞİD'den ABD'ye videolu tehdit: Times Meydanı'nı vuracağız!
IŞİD'den ABD'ye tehdit: Washington'u vuracağız!

Dünya Haberleri