IŞİD, antik kentte antik çağ profesörünün kafasını kesti

IŞİD, Roma döneminden kalma antik Palmira kentinin 81 yaşındaki sorumlusu olan arkeolog Halid Esad'ın kafasını kesti.

IŞİD, Mayıs ayında ele geçirdiği antik Palmira kentinde, Suriye'nin en önemli antik çağ uzmanlarından biri olan Halid Esad'ın kafasını kesti.

AP'nin Esad rejimine ait SANA ajansı ve aktivist gruplara dayanarak verdiği habere göre, 81 yaşındaki Esad, salı günü IŞİD militanları tarafından kafası kesilerek infaz edildi. İnfaz, Palmira'daki müzenin önünde bulunan meydanda gerçekleşti.


Halid Esad

Kafasız bedeni Roma sütunlarına astılar

Şam'da bulunan Antik Eserler ve Müzeler Departmanı şefi Mamun Abdülkerim, SANA'ya yaptığı açıklamada, infazdan sonra Esad'ın başsız bedeninin antik şehirde bulunan Roma döneminden kalma bir sütuna asıldığını söyledi. Abdülkerim ayrıca, IŞİD'in Esad'ı infaz etmeden önce şehirde bulunan değerli antik kalıntıların yeri konusunda sorguladığını belirtti.


Esad'ın kafasız bedeni, bu sütunlara asıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

IŞİD, Palmira'da antik tapınağı havaya uçurdu
IŞİD, Palmira'da arkeologun kafasını bu yüzden kesmiş

Dünya Haberleri